WNBA
Misc 13/05/2016

La WNBA del 20è aniversari aixeca el teló

Anna Cruz ha renunciat aquest estiu a disputar una competició en què Carme Lluveras tornarà a fer d'entrenadora convidada

i
àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaLa WNBA es posa en marxa aquest dissabte amb cinc partits i amb les Minnesota Lynx, actuals campiones, com a grans candidates el títol. L'equip de Maya Moore es vol convertir en el primer conjunt que aconsegueix revalidar l'anell des de l'any 2002, quan les Sparks de Los Angeles van repetir èxit.

La catalana Anna Cruz ha renunciat aquest estiu a disputar la WNBA ja que ha de disputar el Preolímpic de Nantes amb la selecció espanyola i, si aconsegueix la classificació, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Anna Cruz, a Badalona

Anna Cruz

Carme Lluveras marxarà per novè any consecutiu a la WNBA, on aquest estiu serà entrenadora convidada de les Washington Mystics. La franquícia està entrenada pel mític Mike Thibault. "Crec que és important reciclar-te constantment i el cos tècnic d'un equip de la WNBA és una bona manera d'aprendre dels millors i d'estar al dia de les novetats tàctiques de la millor lliga del món", diu la catalana, que és analista de bàsquet a Catalunya Ràdio.

Carmes Lluveras, amb les Mystics

Les Phoenix Mercury, que recuperen Diana Taurasi; les Chicago Sky, que compten amb Elena Delle Donne; i les Indiana Fever, que l'any passat van disputar les finals, són els altres grans candidats a lluitar pel títol. La WNBA espera amb impaciència, a més, l'impacte que la 'rookie' Breanna Stewart pugui tenir amb les Seattle Storm. Alguns analistes asseguren que té aptituds per convertir-se en la millor jugadora de la història.

Portada especial de la revista 'ESPN'

La WNBA té dipositades moltes esperances en aquesta temporada en què celebra el 20è aniversari de la competició. Una de les novetats serà el canvi de format dels 'play-off', que passen a organitzar-se en funció del número de victòries i derrotes i deixen enrere la clàssica separació per conferències. Les Dallas Wings, a més, agafen el relleu de les Tulsa Shock, una franquícia que mai va aconseguir arrelar.

stats