Misc 04/10/2015

Poca participació a les eleccions sobre el primer govern post-'troica' a Portugal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho, ha votat aquest matí amb "l'esperança" que el país seguirà pel mateix camí / EFE

Enviada especial a Lisboa9,6 milions de portuguesos estan cridats a les urnes per escollir el primer govern després del rescat de la 'troica'. Les enquestes auguren un lleuger avantatge (35%) de la coalició conservadora que ha aplicat amb mà de ferro el memoràndum, mentre que el Partit Socialista trauria un 30% dels vots. El fins ara primer ministre, Pedro Passos Coelho, ha votat amb "l'esperança" que els pròxims 4 anys seran millors. El candidat socialista, António Costa, ha votat en canvi amb una "gran confiança" en el resultats del PS.

Fins a les 12 del migdia havien participat només un 20,65% dels electors, 0,64 punts més que en les anteriors legislatives, en què va haver la participació més baixa en democràcia. Tradicionalment l'abstenció ha afavorit la dreta.

El president de la República, Aníbal Cavaco Silva, ha fet un crida a votar "tot i el futbol i la pluja". Diu que ja ha estudiat "amb molta cura" tots els escenaris postelectorals. Un resultat ajustat pot abocar Portugal a una crisi política.

stats