BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Misc 21/12/2019

Polivalència i regularitat per dominar el joc

El Palau Olímpic de Badalona mesura l’impacte de Nikola Mirotic

i
àlex Gozalbo
2 min
Polivalència i regularitat per dominar el joc

BarcelonaMesos abans que el Barça anunciés el seu fitxatge, Nikola Mirotic es va reunir amb Pau Gasol per veure un partit de l’equip de futbol contra l’Atlètic de Madrid. L’escena, que apareix en el documental Matchday, descobreix l’admiració de l’aler pivot montenegrí per l’estil de joc del conjunt entrenat per Ernesto Valverde. Unes setmanes després, l’estrella culer s’ha convertit en un habitual del Camp Nou. A més, no és estrany veure el seu amic Antoine Griezmann al Palau Blaugrana.

L’impacte de Mirotic a la Lliga Endesa ha sigut immediat. L’aler pivot és el jugador amb una valoració mitjana més alta (24,9 crèdits per partit). Només Klemen Prepelic (21,1) i Askia Booker (20,5) asseguren més punts que el montenegrí. En cap dels dotze partits que ha disputat ha anotat menys d’onze punts. Els rivals pateixen per aturar la seva versatilitat i l’ex-NBA rep sis faltes personals per partit, una xifra que li permet anotar 7,6 tirs lliures per enfrontament. Les xifres són espectaculars.

Tot i mantenir una bona relació amb Florentino Pérez, Mirotic ha trigat poc a considerar Barcelona casa seva. “Tant jo com la meva família estem molt contents de formar part d’aquest gran club”, diu amb naturalitat, conscient que la valoració del seu fitxatge anirà lligada als títols que aconsegueixi el Barça. “És un gran repte i tinc molta ambició”, explica el jugador, que està preparant un documental en què explicarà el seu fitxatge per l’entitat catalana. Un dels moments clau va ser una reunió amb Josep Maria Bartomeu que es va produir durant el mes de març passat a Miami. “Després d’aquella reunió em va entrar el dubte: seguir a la NBA o tornar a Europa. Vaig meditar-ho i vaig veure que era el millor projecte per a mi i per a la meva família”, confessa.

Mirotic no ha vingut a Barcelona a arrossegar-se. “Jo vull marcar una època i aprofitar els meus millors anys per liderar un gran equip”, recorda el jugador de Podgorica, que està cansat que se l’intenti enfrontar amb Svetislav Pesic. “La gent, des dels jugadors fins als aficionats, estem junts, més il·lusionats que mai. El que passa és que, tot i les baixes que hem tingut, hem començat bé. Es parla molt d’aquest equip i hi ha gent positiva, però, esclar, hi ha una altra gent amb molta maldat i sabem molt bé qui són. El que volen és intentar trencar l’equip i la dinàmica, es diuen coses dolentes sobre mi. Hi ha coses que no podem controlar”, explica Mirotic.

Bons records de la Lliga Catalana

Mirotic torna avui a Badalona (18.30hores, #Vamos), on fa uns mesos va ser escollit millor jugador de la Lliga Nacional Catalana. L’aler pivot, amb 25 punts, 10 rebots i 33 de valoració contra el MoraBanc Andorra, va liderar el triomf de l’equip blaugrana. El vestidor del Joventut alerta de la qualitat de l’exjugador dels Milwaukee Bucks. “És un partit especial, també per als que som nous al club. El Barça és un gran equip. Aquest any tenen una gran plantilla, amb molts jugadors d’alt nivell, i el que probablement és el millor d’Europa ara mateix, Nikola Mirotic”, diu Nikos Zisis, base de la Penya.

stats