Bàsquet - Eurolliga
Misc 07/11/2019

“Tothom sap la línia d'exigència de Pesic”

L’entrenador i Nikola Mirotic neguen mala maror al Barça

i
àlex Gozalbo
3 min
Svetislav Pesic, entrenador del Barça

BarcelonaDesprés de perdre la final de la Copa del Rei contra el Barça, Florentino Pérez va filtrar als mitjans de comunicació afins que es plantejava preguntar als socis del club blanc si volien abandonar l’ACB. Una situació semblant s’ha repetit en aquest inici de temporada. Molest per la decisió de Nikola Mirotic de fitxar per l’equip blaugrana, les informacions sobre el salari de l’aler pivot montenegrí o el nombre de faltes personals que xiulen als seus defensors s’han reproduït de manera exponencial. El Reial Madrid considera clau tenir controlat el relat. L’últim moviment prové del diari Marca, que dimarts va publicar una informació que cap dels seus redactors es va atrevir a firmar en què s’explicava una greu crisi de vestidor entre Svetislav Pesic i la plantilla culer.

Mirotic, epicentre de totes les acusacions, s’ha erigit en el portaveu dels jugadors per desmentir la mala maror a Can Barça. “Diuen això dolent de mi perquè estic al Barça i hi ha molta gent que l’odia. No ho han superat i no ho superaran. Els fa mal", confessa. L’estrella del conjunt català té clar quin ha de ser el seu full de ruta. "Jo estic molt content i l’equip està en una fase de creixement. Estem entrenant tant com toca, igual que la resta d’equips europeus. El nostre cos tècnic ho està fent molt bé i nosaltres seguim el seu pla", sentencia.

La notícia utilitzava les seves expressions facials durant un temps mort de Pesic per treure conclusions negatives sobre la seva relació. La plantilla culer no considera casual l’aparició d’aquest tipus d’informacions. "Em fa riure. La gent, des dels jugadors fins als aficionats, estem junts, més il·lusionats que mai. El que passa és que, tot i les baixes que hem tingut, hem començat bé. Anem primers empatats a l'Eurolliga, anem bé a la Lliga, es parla molt d'aquest equip i hi ha gent positiva però, esclar, hi ha una altra gent amb molta maldat i sabem molt bé qui són. El que volen és intentar trencar l'equip i la dinàmica, es diuen coses dolentes sobre mi, com l'últim que ha sortit. Hi ha coses que no podem controlar i ens hem de limitar a parlar a la pista”, resumeix Mirotic, que recorda que l’equip ha guanyat 10 dels 13 partits que ha disputat.

Pesic nega una possible dissonància entre les seves exigències i les dels jugadors. "Tothom sap la línia d'exigència de Pesic. Pesic s’adapta, però no canvia. Tinc una relació respectuosa amb tots els jugadors, que tenen experiència i saben en què consisteix el bàsquet professional. Pesic té un nom i porta 35 anys d'entrenador. L'article no està firmat i això és estrany, un fet que em motiva encara més”, analitza. A l’entrenador serbi li agrada mantenir un nivell d’exigència màxim per tenir la plantilla (i el seu entorn més pròxim) tensionada, però això no és cap novetat. Després del triomf contra el Montakit Fuenlabrada, el serbi va reunir-se durant 33 minuts amb els jugadors, però el club nega que els esbronqués.

Pau Ribas viatja a Kaunas

El Barça ha viatjat a Kaunas, on aquest divendres jugarà contra el Zalgiris de Sarunas Jasikevicius (19 hores, DAZN). El rival lituà ha fet un inici de temporada irregular en què ha aconseguit triomfs de mèrit contra el Reial Madrid o el Fenerbahçe. “Tots els equips es motiven quan juguen contra nosaltres i volen demostrar que són millors que nosaltres”, adverteix Mirotic. La novetat de l’expedició és Pau Ribas, que va tornar de la Copa del Món amb molèsties musculars i encara no s’ha estrenat aquesta temporada. Pesic tindrà les baixes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Víctor Claver.

stats