Pàdel
Misc 10/04/2018

“O s’està amb Espanya o s’està contra Espanya”

La Federació Espanyola força amb irregularitats la destitució de Pere Hernàndez

2 min
Gerard Esteva, Pere Hernàndez i Gerard Figueras, durant la roda de premsa celebrada a Barcelona.

BarcelonaEl president de la Federació Catalana de Pàdel, Pere Hernàndez, acusa la Federació Espanyola de forçar amb irregularitats la seva destitució com a vicepresident de la Federació Internacional. “El 5 de setembre de l’any passat vaig assistir a l’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya. La foto de família va arribar a la Federació Espanyola i el seu president, Alfredo Garbisu, em va demanar que dimitís. Em va cessar telefònicament. Després de set mesos, no he rebut cap notificació oficial, però aquest senyor va iniciar un seguit d’accions per aconseguir que la Federació Internacional em fes fora. El 12 d’octubre va presentar un escrit en nom del Consell Superior d’Esports en què demanava el meu cessament”, explica Hernàndez.

La carta de la Federació Espanyola a la Federació Internacional, a la qual ha tingut accés l’ARA, vincula Hernàndez amb el referèndum de l’1-O. “O s’està amb Espanya o s’està contra Espanya, i totes dues coses alhora són absolutament incompatibles”, diu el text. El president de la Federació Catalana de pàdel, en canvi, ho nega. “Jo no faig política, soc un home d’esport. No he participat en cap manifestació pública de suport independentista. La nostra federació sempre s’ha mantingut en la més absoluta neutralitat en tot el que el país està vivint”, aclareix Hernàndez.

“Els estatuts de la Federació Internacional estableixen que quan un directiu és sancionat ha de deixar el càrrec, però això no s’ha produït mai. La Federació [Espanyola] va admetre que el tema se sotmetés a votació durant una assemblea. La majoria absoluta no es va aconseguir i em van ratificar en el càrrec”, recorda Hernàndez. El president de la Federació Espanyola no va acceptar el resultat i va continuar pressionant. “El següent pas va ser inventar-se una sanció. Per fer-ho va cometre una sèrie d’irregularitats molt greus. Va falsejar coses i va intentar enganyar instrumentalitzant una sanció per aconseguir el seu objectiu”, afegeix. El cessament es va produir finalment dimarts de la setmana passada.

Hernàndez ha posat el cas en mans d’advocats. “Vull restablir la veritat. L’esport català ha sigut maltractat i perjudicat. Els papers certifiquen una mentida, però no sé quina consideració jurídica té això”, diu el dirigent, que va ser medallista olímpic en pilota basca a Barcelona 92.

Suport de l’esport català

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, van escenificar el suport de l’esport català a Hernàndez. Esteva recorda que el Comitè Olímpic de Catalunya és una institució legalment reconeguda i fa una crida al CSD i al Comitè Olímpic Espanyol perquè intercedeixin. Figueras, per la seva banda, apel·la al diàleg.

stats