24/11/2019

Un pavelló que transmet emocions

2 min
Jugadors de minibàsquet exhibint una pancarta

BarcelonaSi Badalona és el bressol del bàsquet no és només pel Joventut. La ciutat és un exemple constant de clubs que aposten pel planter, posen l’accent en la formació i contribueixen així a mantenir viva una tradició que s’encomana de generació en generació. La història del bàsquet català, per exemple, no s’entén sense el CB Sant Josep, una entitat fundada durant la postguerra, que ha sabut compaginar diferents moments difícils amb d’altres de més repercussió, com quan va competir a Primera Divisió. La seva contribució és incalculable.

Un dels moments més difícils del Sant Pep va arribar fa sis anys, quan l’entitat va alertar que corria un greu perill de desaparèixer si no aconseguia els diners necessaris per adequar la històrica pista del Centre Parroquial, ja que un arquitecte del bisbat va redactar un informe en què alertava del seu perill. Uns anys després, el malson es repeteix. El 18 de novembre l’arquebisbat va notificar que havia rebut un requeriment de l’Ajuntament de Badalona per tancar el pavelló esgrimint la seva situació de precarietat. El termini per desallotjar les instal·lacions esportives finalitza dissabte, 30 de novembre. El problema de fons és que no hi ha una llicència d’activitat i l’alternativa proposada obliga a buscar nous emplaçaments repartits per la ciutat. La proposta inclou un nou pavelló finançat per l’arquebisbat, que serà municipal. El CB Sant Josep en tindria ús preferent. Segons Ràdio Ciutat de Badalona, el solar que l’Ajuntament ha posat sobre la taula és el de la Focus, ja catalogat com a esportiu. El termini per a la seva construcció és de dos anys.

El Sant Pep reitera que no li consta cap informe tècnic que defineixi les deficiències de les instal·lacions, però està disposat a estudiar i definir un pla que permeti esmenar tot el que sigui necessari per obtenir la llicència d’activitats i legalitzar la seva situació. El club va convocar una assemblea general per estudiar la proposta i decidir la seva línia d’actuació. La dramàtica situació ha servit perquè el món del bàsquet, des de jugadors de la NBA fins a la canalla, s’hagi mobilitzat per fer soroll a les xarxes socials (#SantPepNoEsToca), però la solució és un pèl més complicada. No n’hi ha prou amb bons desitjos. La clau és decidir si ens conformem a reviure els records i explicar batalletes del passat o si aspirem a mantenir viva la flama d’una entitat que encara té moltes coses a dir i que és més necessària que mai.

stats