Misc 03/01/2014

La NSA treballa en un ordinador quàntic que pot desxifrar qualsevol contrasenya

La computadora seria capaç d'accedir a secrets d'estat, transaccions financeres i informació mèdica i de negocis, segons publica 'The Washington Post' a partir dels documents filtrats per Edward Snowden

Efe
1 min
La seu de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA a Fort Meade, a Maryland.

WashingtonL'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) treballa en la construcció d'un ordinador quàntic que pot desxifrar qualsevol contrasenya, segons ha revelat avui en exclusiva el diari 'The Washington Post' a partir dels documents de l'exanalista de la NSA Edward Snowden.

Un ordinador quàntic és molt més ràpid que un de comú, tant que és capaç de desxifrar fins i tot les formes de codificació de més alta seguretat que s'empren per protegir secrets d'estat, transaccions financeres i informació mèdica i de negocis.

Segons aquests documents, els treballs de la NSA per construir un ordinador quàntic formen part d'un programa d'investigació de 79,7 milions de dòlars que té per títol 'Penetrant objectius difícils'. El desenvolupament de la computació quàntica és un objectiu que persegueix des de fa anys la comunitat científica i en el qual la NSA, la Unió Europea i Suïssa han fet importants avenços en l'última dècada.

stats