Misc 21/06/2014

Nou líders socialdemòcrates donen el sí a Juncker per ser president de la Comissió Europea

Convocats pel president francès, François Hollande, hi ha assistit Renzi i Shulz, entre d'altres. A canvi del seu suport demanen la presidència del Consell Europeu i del Parlament

Efe
1 min

ParísNou líders socialdemòcrates de la Unió Europea, reunits aquest dissabte a París pel president francès, François Hollande, han recolzat el nomenament del conservador Jean-Claude Juncker al capdavant de la Comissió Europea, després de la victòria del Partit Popular Europeu (PPE) en els passats comicis.

"Respectem les institucions europees i l'esperit de les eleccions i que el partit que va acabar al capdavant pugui proposar al seu candidat, en aquest cas Juncker", ha indicat Hollande.

El president francès ha assenyalat que la designació de l'exprimer ministre luxemburguès ha d'englobar-se en una renovació completa de les institucions europees, que inclou també al president del Consell Europeu i del Parlament, en el qual, va dir, els socialistes han d'optar a aquests llocs.

Hollande ha assenyalat, per exemple, que el lloc de Catherine Ashton al capdavant de la política exterior "serà renovat".

A la reunió de París han assistit, a més del president francès, els caps de govern d'Itàlia, Mateo Renzi; Bèlgica, Elio di Rupo; Romania, Victor Viorel Ponta; Dinamarca, Helle Thorning-Schmidit; Eslovàquia, Robert Fico, i República Txeca, Bohuslav Sobotka, així com el canceller austríac, Werner Faymann.

També hi han sigut el vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, i el candidat socialdemòcrata a la presidència de la Comissió Europea en les passades eleccions a l'Eurocambra, Martin Schulz.

Hollande ha assenyalat que la batalla dels propers dies serà la de "nomenar a les bones persones en els bons llocs per dur a terme les bones polítiques".

stats