APUNTS EN CALENT
Misc 24/11/2020

Braithwaite ja ha superat Suárez en alguna cosa

i
Xavi Hernández Navarro
2 min
Braithwaite ja ha superat Suárez en alguna cosa

BarcelonaBraithwaite aixeca la mà. Un Barça sense capitans a Kíev. Piqué, Busquets i Sergi Roberto, lesionats. Messi, en guaret a Castelldefels després del frustrant bany de realitat al Wanda contra l'Atlètic de Madrid. Koeman va sortir en partit de Champions amb un onze que fa uns mesos hauria sonat distòpic. Fins i tot veure Braithwaite de referència ofensiva va quedar en segon pla. Tanmateix, el davanter danès, que fa menys d'un any jugava al Leganés, va aprofitar l'oportunitat amb voracitat. Tant, que va aconseguir –per partida doble– el botí que a Luis Suárez, enyorat per molts, se li va resistir durant més de quatre cursos en competició continental: marcar un gol lluny del Camp Nou.

Notable per a Mingueza. Braithwaite va ser la millor notícia del Barça a Kíev, però no l'única. A la defensa, Mingueza va tenir una nit propícia. Ràpid i inspirat en el tall i precís en la sortida, el vallesà va formar amb Lenglet a l'eix i va reivindicar les seves capacitats. Caldrà jutjar-lo a la Lliga, on el marge d'error serà mínim fins que el club pugui anar al mercat per compensar la baixa de llarga durada de Piqué i la lesió crònica d'Umtiti, a qui Koeman mai compta quan recorda els centrals que té a la seva disposició. Mingueza va participar en el 0-2 pentinant al primer pal una pilota servida per Coutinho. Bona posada en escena, sí senyor.

Jugar al seu lloc. La baixa de Sergi Roberto ajudarà Sergiño Dest, el fitxatge més car que el Barça va fer a l'estiu, a mostrar el seu repertori. Diuen que el nord-americà pot jugar a les dues bandes, però on realment llueix és a la dreta, un carril que fins ara no havia aconseguit quedar-se en propietat. A Ucraïna, Dest va jugar el primer dels molts partits que tindrà les pròximes setmanes a la seva posició natural. I no només va participar constantment en la generació de joc ofensiu, sinó que també el va finalitzar. L'ex de l'Ajax ja sap el que és marcar un gol com a jugador culer. A passada no voluntària de Braithwaite, per cert.

Sobre la botzina. Koeman no li va donar l'oportunitat d'inici a Griezmann de "parlar sobre la gespa". El francès venia de concedir una entrevista polèmica, poc autocrítica tenint en compte el seu millorable rendiment en relació al preu que el Barça va pagar per fitxar-lo. Tot i això, va començar el partit contra el Dinamo a la banqueta. Va entrar amb el tema resolt i va culminar la golejada a passada de Jordi Alba, en una acció que normalment hauria acabat Messi. Torna a confirmar-se: el millor Griezmann apareix quan no es destorba amb el 10. ¿Queden esperances de veure'ls junts i compenetrats al camp?

stats