Sector editorial
Misc 29/10/2016

Neix Wunderkammer, una nova editorial de vocació exquisida

El projecte d'Elisabet Riera publicarà joies "ocultes i de culte" d'autors com Victor Hugo, Raymond Roussel, Rubén Darío i Pierre Loti

i
Jordi Nopca
1 min
Coberta de 'Lo que dicen las mesas parlantes', de Victor Hugo

BarcelonaElisabet Riera acaba d'estrenar-se com a editora fundant Wunderkammer, que s'especialitzarà en "rareses literàries, textos singulars, obres desconegudes de grans autors i grans obres d'autors desconeguts". Llibres "ocults i de culte" que volen "recuperar la sorpresa i la fascinació per la lectura, per l'objecte llibre i per una edició que té en compte tots els detalls, gairebé artesanal, decididament romàntica tant en el fons com en la forma".

El primer títol és 'Lo que dicen las mesas parlantes', de Victor Hugo, basada en les experiències espiritistes de l'autor d''Els miserables' a l'illa de Jersey entre el 1854 i el 1855. El novel·lista va parlar amb Galileu, Jesucrist, Shakespeare i fins i tot amb la mateixa Mort.

Abans que s'acabi l'any arribarà també 'Los raros', de Rubén Darío –una joia actualment difícil de trobar–, i a principis del 2017 publicarà 'El doble', la primera novel·la de Raymond Roussel –inèdita fins ara en castellà– i 'Diarios íntimos', de Pierre Loti.

Riera és llicenciada en periodisme, és directora de revistes del Grup RBA i ha publicat dues novel·les, l'última de les quals és 'Fresas silvestres para Miss Freud' (Berenice, 2016). L'any que ve debutarà amb el seu primer text en català, 'Llum', a L'Altra.

stats