Bàsquet - NBA
Misc 19/02/2021

La NBA manté l’All-Star en la seva temporada més difícil

Atlanta acollirà en una única nit l’espectacle més global de la competició

i
Àlex Gozalbo
3 min
LeBron James serà un dels capitans de l'All-Star

Barcelona“Professionalment la recta final de la temporada passada va ser una experiència totalment nova. Tenint en compte les circumstàncies, era la millor opció per acabar la competició. La bombolla o et feia millor o et feia pitjor equip, i a nosaltres ens va millorar. A nivell personal, va ser oposat, una situació molt dura. En el meu cas, tenint família, i els meus fills són molt petits, estar 84 dies allà ficat no va ser senzill. És gairebé una tercera part d’un any. Ens feia la sensació de viure en un bucle en el qual t’aixecaves i els dies s’anaven repetint. Vam haver de treballar la salut mental perquè, si no, et podies tornar una mica boig”. L’opinió que Jordi Fernández, entrenador badaloní que forma part del cos tècnic dels Denver Nuggets, explica a l’ARA resumeix perfectament la sensació que molts professionals de la NBA van viure a Disney World. 

Després d’aconseguir salvar la recta final de la temporada passada, la NBA tenia ara un desafiament més complicat sobre la taula, el de mantenir la competició amb un format el més semblant possible a l’habitual. De moment, ho està aconseguint i el nombre de partits ajornats encara no és preocupant. La primera prova de foc va ser la data d’inici, ja que els jugadors i la patronal no es posaven d’acord, però al final es va arribar a una solució que va satisfer totes les parts. Els inversors van respirar tranquils, ja que van salvar la campanya nadalenca, una de les finestres de visibilitat més grans de la competició. El segon repte era encara més difícil i tenia a veure amb l’All-Star, un esdeveniment global que reuneix en un mateix pavelló jugadors de tots els equips durant un cap de setmana. La solució final va ser concentrar tota l’oferta en una única nit. L’State Farm Arena d’Atlanta, casa habitual dels Hawks, es convertirà en l’epicentre del bàsquet mundial.

Els equips de l’All-Star es determinaran a través del sistema utilitzat en l’anterior edició. Els dos capitans, LeBron James i Kevin Durant, seleccionaran els seus jugadors titulars d’entre els deu més votats pels aficionats. Els tradicionals concursos d’habilitats i triples se celebraran abans del partit, i el d’esmaixades, durant el descans. “És un esdeveniment global per a nosaltres i estem fent els nostres millors esforços per gestionar una situació molt condicionada per la pandèmia. Per descomptat, estic escoltant aquells que no creuen que sigui una bona idea. Hi va haver qui va pensar que no hauríem de jugar sense aficionats, van pensar que no hauríem de jugar a la bombolla, van pensar que no hauríem de jugar per respecte als problemes de justícia social que afecten aquest país. Cap decisió durant aquesta pandèmia es pren sense incertesa i sense riscos. Aquest és un altre, però la meva feina és tenir en compte tots els interessos i, en última instància, em sembla correcte seguir endavant amb la celebració de l’All-Star”, analitza Adam Silver, comissionat de la NBA.

L’adaptabilitat, un factor clau

“Aquesta és una temporada amb molta incertesa. Als Nuggets ens vam marcar la temporada com un any més de creixement. Tenim una continuïtat que pocs equips tenen, però és una temporada molt compacta. La bombolla era molt segura i ningú es va infectar, però ara hem de viatjar i tot és diferent. Un cop més ens hem hagut d’adaptar a la situació. Aquesta adaptabilitat portarà els equips a tenir més o menys èxit”, recorda Fernández, que es refugia en la seva família per trobar un equilibri mental més necessari que mai.

“És molt difícil descriure com és un dia tipus perquè jugarem 72 partits en sis mesos i és una bogeria. Molt poques vegades tens dos o tres dies seguits a casa. Costa agafar una rutina. Més que passar-nos moltes hores a la feina, ens passem moltes hores treballant. Has de ser molt organitzat perquè el calendari no et dona una estructura estable. Els canvis d’horari quan viatges t’obliguen a ajustar-te i et trastoquen molt. El descans, les hores de son i el que menges és molt important. No fem les coses perfectes, però tenim molta il·lusió per millorar. La lliga et desgasta molt i has d’estar molt preparat mentalment. Cal saber passar etapes dures i això ho veus en jugadors que porten molts anys rendint bé en aquesta competició”, opina el tècnic català.

stats