14/07/2020

'El Mundo' i la paradoxa de demanar competència però no competències

2 min
portada mundo 14/07/20

BarcelonaL’aprofitament polític del covid es fa a cara descoberta i sense cap tipus de vergonya. Dilluns El Mundo renyava el president Torra en portada. "Torra ordena confinar Lleida al no poder frenar el brot, però la justícia ho tomba", deien, i ho acompanyaven d’una columna titulada "Torra i la incompetència". Bé, caldria afinar si el problema és de competència o de competències, en realitat. Fer Torra responsable de controlar el brot alhora que s’aplaudeix deixar-lo sense eines per fer-ho és un exercici de cinisme. Dimarts furgaven en la ferida: "El caos polític de la Generalitat complica el control del coronavirus". No pas les traves de la Justícia, sinó la Generalitat. Encara sort que no esmentaven el "despilfarro".

La nova normalitat, per cert, és que el rei no té una portada garantida cada mes, sinó que ara ja és cada setmana. En aquest cas és l’Abc qui el torna a treure a passejar en primera pàgina. ¿Per fer front a les informacions cada cop més preocupants sobre la seva fortuna familiar? No pas: per donar uns premis a la llibertat d’expressió. Tenint en compte el paper galdós dels mitjans de comunicació monàrquics en aquest afer, dedicar la tapa del diari a un acte ornamental és ben bé la definició de posar-se a tocar el violí mentre el vaixell s'enfonsa.

I tot això mentre La Razón seguia amb el seu periodisme ouija fent parlar els seus enemics polítics amb fonts anònimes. En aquest cas, treuen una declaració que diuen que és de la Moncloa i segons la qual "Iglesias perdrà pes". No ho diuen literalment, esclar, sinó que s’entén que es refereixen al pes dins l’executiu. Quedem d’aquí tres mesos. M’he posat una alarma al mòbil. A veure si la portada era periodisme o pitonissisme.

stats