08/09/2011

La mudança De les formigues

2 min

El Hormiguero ha començat una nova etapa a Antena 3. I sembla que tot continuï igual. Excepte les formigues de peluix, el Trancas i el Barrancas, que han patit les inclemències pròpies d'una mudança: han acabat brutes de pols, descolorides com si s'haguessin refregit al vidre de darrere d'un cotxe aquest estiu i amb la pelfa plena de boles. Recorden l'Espinete dels seus pitjors temps. A part d'aquest desgast en els béns més tangibles, l'esperit i el plató són exactament els mateixos.

El presentador, Pablo Motos, no s'ha oblidat el seu ego a Cuatro, i a Antena 3 continua sent ell mateix el convidat principal del seu programa. Ni tan sols amb Antonio Banderas al costat. Per donar la benvinguda a l'actor en el primer dia de temporada li diu: " Hoy es un día importante para mi. Es un salto casi como el que hiciste tú a Hollywood ". No li calen àvies a aquest.

El punt de vista tardoadolescent perdurarà pels segles dels segles. El plató, a part d'alguns retocs propis d'una estrena, fa que no tinguis la sensació que hagis canviat de canal. Han seguit la pauta del "canviem de cadena, però que ningú no ho noti". I certament, de moment les audiències no s'han vist perjudicades amb la mudança. Ni tan sols amb el futbol com a competència sembla que El hormiguero acusi la contraprogramació.

El secret podria raure a fer-se atractiu per als nens. Un espai en què constantment passen coses encara que al públic adult ens semblin absurdes. I al convidat li toca passar peripècies i compartir experiments, tot i el risc de quedar convertit en simple estàtua perquè per a Motos l'important és ell.

Una altra cosa que no ha canviat és fer la pilota final al convidat. El nivell de fer-li la rosca és directament proporcional al grau de fama que ostenta el personatge. Motos li va dir a Banderas: " Hoy me he dado cuenta de que hay muy poca gente en el mundo como tú ". Sublim. Aquest és el nivell.

stats