MOTO GP
Misc 16/08/2020

Rossi i Viñales se salven d'un desastre per centímetres al GP d'Àustria

Els dos pilots surten il·lesos d'un accident en què les motos han envaït la pista sense control

i
Laia Bonals
3 min
La moto passa entre Rossi i Viñales en l'accident entre Zarco i Morbidelli

BarcelonaEl Gran Premi d’Àustria d’aquest cap de setmana serà recordat per sempre. Dos accidents molt perillosos han obligat a aturar les curses de Moto2 i MotoGP i han deixat imatges que quedaran a la retina de pilots i espectadors per sempre.

En la categoria reina, no havien arribat a les vuit voltes quan Johann Zarco ha envestit per darrere Franco Morbidelli, cosa que ha fet que els dos pilots sortissin volant. Les motos, a més de xocar entre elles i trencar-se, han tornat a la pista sense control. La moto del francès ha passat entre Maverick Viñales i Valentino Rossi en el moment just per no impactar amb cap dels dos corredors. Amb l’asfalt ple de restes del que quedava de les motos i l’ensurt dels protagonistes i afectats, els pilots han tornat a boxs quan direcció de carrera ha tret la bandera vermella. El pilot italià ha arribat al box de Yamaha amb la cara descomposta i fent gestos d’incredulitat. No era conscient del que acabava de passar. Un cop ha vist la repetició de l’accident, ha tingut clar que ell i el seu company Viñales han tornat a néixer.

Tot i l’espectacularitat d’una trompada que no ha estat letal per molt pocs centímetres, tant Zarco com Morbidelli han pogut sortir del traçat pel seu propi peu. En l’accident a la cursa de Moto2, però, no ha pogut ser així.

En la tercera volta de la categoria intermèdia, el líder del Mundial, Enea Bastianini, ha relliscat i ha perdut el control de la moto, que ha quedat aturada a l’asfalt, al mig de la pista, just a la sortida del revolt 3, on han tingut lloc la majoria d’accidents i caigudes en aquest Gran Premi. Hafizh Syahrin no ha vist la Kalex de Bastianini i hi ha xocat frontalment. Ha sortit disparat de la moto i ha acabat caient de manera violenta sobre la pista. Les assistències mèdiques han trigat molt poc a atendre el pilot, en el moment que la bandera vermella onejava per primer cop -però no últim- a Àustria. Tot i que el pilot de Malàisia està conscient i en bon estat, segons han confirmat des de l’Inde Aspar Team, està ingressat en un hospital a prop del circuit per poder-li fer més proves. A més, Somkiat Chantra i Edgar Pons també s’han vist afectats per l’accident al topar amb parts de les motos despreses per l’impacte.

Victòria i adeu de Dovizioso

Els dos accidents al circuit Red Bull Ring - Spielberg han deixat en segon pla els podis. Andrea Dovizioso (Ducati) s’ha endut la victòria en MotoGP just el cap de setmana que ha comunicat oficialment que no continuarà a l’equip italià de cara a la temporada que ve. El mallorquí Joan Mir ha acabat segon i ha pujat al podi de la categoria reina per primer cop en la seva carrera. El company de Dovizioso a Ducati, Jack Miller, ha acabat tercer.

En Moto2, després de la represa, Jorge Martín ha mantingut la primera posició i ha aconseguir la seva primera victòria a la categoria. Luca Marini (Kalex) ha arribat en segona posició, i Marcel Schrötter (Kalex), tercer. El pilot català Xavi Vierge (Kalex) ha quedat cinquè.

Albert Arenas és encara més líder de la categoria de Moto3 després de la victòria a Àustria. Tot i que en aquesta categoria no hi hagut cap accident de gravetat, la cursa ha estat protagonitzada pels xocs entre pilots. Jaume Masià (Honda) ha aconseguit la segona posició superant Darryn Binder (KTM), però, després de moltes penalitzacions en acabar la cursa, John McPhee (Honda) ha pujat al podi austríac en tercera posició.

stats