Misc 25/08/2015

Mor un jove somali de 15 anys un cop rescatat després de patir tortures a Líbia

Alguns dels 300 immigrants que viatjaven amb el noi van explicar que tres setmanes abans d'abandonar el país va ser brutalment apallissat

Efe
1 min
Un grup d'immigrants camina pel port sicilià d'Augusta després de desembarcar d'un vaixell de MSF. ANTONIO PARRINELLO/REUTERS

RomaUn noi somali de 15 anys va morir aquest dilluns en un vaixell de Metges Sense Fronteres (MSF) després de ser rescatat davant les costes italianes a causa de l'estat de salut en què es trobava, fruit dels maltractaments patits per part dels traficants de persones libis, segons ha informat aquest dimarts l'organització Save the Children.

El jove va morir després que el vaixell 'Dignity', que col·labora en les operacions de rescat al canal de Sicília, recollís un grup d'immigrants per transportar-los al port d'Augusta. MSF ha explicat en una nota de premsa que l'adolescent viatjava sol i que quan va ser rescatat "es trobava en condicions crítiques, amb dificultats de moviment", i ja patia "alguna malaltia crònica".

Segons ha denunciat la portaveu de Save the Children, Giovanna Di Benedetto, el noi va morir per una parada cardiorespiratòria. Benedetto ha informat que, quan va embarcar, els metges de l'ONG li van proporcionar cures i medicines que en un principi semblava que milloraven el seu estat de salut, però "de forma inesperada i tràgica va morir abans d'arribar a Itàlia".

Per la seva part, alguns dels 300 immigrants que viatjaven amb el jove van explicar que tres setmanes abans d'abandonar el país va ser brutalment apallissat i obligat a dur a terme durs treballs físics sense rebre assistència mèdica.

"Per desgràcia, aquest cas no és l'únic, ja que aquests últims mesos he escoltat els testimonis de molts menors que ens han revelat les atroces condicions en què estan obligats a viure on els traficants els obliguen a esperar", ha lamentat Benedetto.

Segons Save the Children, els menors són els que més abusos pateixen, ja que són els "més dèbils i vulnerables".

stats