29/09/2017

Griso, Boadella i els nens catalans

2 min

En els últims dies, els nens de Catalunya, les escoles i els professors són el nou objectiu d’Antena 3. Dimecres demostraven, en les notícies del vespre, que els nens tornen a casa demanant als seus pares ser independentistes, que els adoctrinen i que els posen Els segadors a l’hora d’entrar i sortir del centre.

El programa de Susanna Griso s’ha sumat a la causa. Dijous contactaven amb una mare que havia tingut l’enorme disgust que la seva filla de nou anys arribés a casa de l’escola cantant “I, inde, in-de-pen-dèn-ci-a”. També connectaven amb una mare que havia viscut un infern a Balaguer per poder escolaritzar els seus fills amb més hores de castellà i tenia tota la ciutat en contra. El cas és antic, però ara era el moment més oportú per recordar-lo. Griso també va destacar que els estudiants que es manifestaven a Barcelona mostraven greus deficiències en coneixements històrics: confonien la Guerra de Secessió amb la de Successió i es pensaven que el 1714 era l’any de la proclamació de la independència de Catalunya. En el programa, estaven pendents de les convocatòries que circulaven a través dels missatges de mòbil per organitzar acampades, partits de voleibol o trobades de pares per mantenir les escoles obertes fins diumenge.

Però la cirereta del pastís va ser l’entrevista al dramaturg Albert Boadella divendres a les vuit del matí, a Un café con Susanna: “A cuarenta y ocho horas del 1 de octubre entrevistamos al traidor nacional de Catalunya. Así le llaman, y para él, dice, es un honor”. Griso li va recordar que la llista de traïdors era cada vegada més llarga perquè hi havien sumat en Serrat. I aquí va sortir la vanitat de Boadella, que reclama el seu pedigrí i veterania: “Yo soy más antiguo. Estos son sobrevenidos en el último momento. Se ha despertado un poco tarde, pero bueno...” Griso li va recordar que ell, l’any 89, ja s’havia queixat que a les escoles de Catalunya adoctrinaven nens i Boadella va reafirmar-se. El director va reconèixer que li feia vergonya dir que era català i es va estranyar que ningú no hagués detingut encara Puigdemont. Quan Griso li va llegir el tuit de Gerard Piqué que animava la gent a votar, Boadella va comparar el referèndum amb les eleccions en què el poble alemany va votar Hitler. Griso, aquí, va precisar: “A mí estas comparaciones con el nazismo me parecen ofensivas...” i ell es va reiterar en la imatge. Boadella va titllar Rajoy de tou i pacifista i finalment va demanar que s’enviés l’exèrcit a Catalunya: “Será muy pedagógico para todos. Verán que el estado tiene una cierta fuerza, y cuando noten que son españoles hay gente a la que se le calmarán los nervios”. No hi ha res com Antena 3 per arrencar el dia amb empenta. Aquest programa sí que és instructiu i no el que fan les escoles de Catalunya.

stats