Misc 06/11/2014

L'exalcalde d'Iguala ingressa a la presó per la desaparició dels 43 estudiants

Milers de ciutadans participen en una marxa multitudinària a la Ciutat de Mèxic, en la tercera jornada de protestes massives.

Efe
2 min
Milers de persones marxen a la capital de Mèxic reclamant justícia per als 43 estudiants desapareguts. TOMÁS BRAVO / REUTERS

Ciutat de MèxicL’exalcalde d’Iguala, José Luís Abarca, ja ha ingressat a presó, acusat de ser responsable de la mort de 6 persones i la desaparició dels 43 estudiants la nit del 26 de setembre. Els estudiants de magisteri van ser entregats per la policia a la banda criminal Guerreros Unidos, després de participar en una manifestació contra les retallades del seu centre, a la ciutat d'Iguala, a l'estat de Guerrero.

Segons la fiscalia, Abarca ha quedat a disposició del jutge pels presumptes delictes de delinqüència organitzada, segrest i homicidi qualificat.

La seva dona, María de los Ángeles Pineda, estarà 40 dies en detenció provisional. La parella va fugir quatre dies després de la desaparició dels estudiants, i la policia els va detenir dimarts a ciutat de Mèxic. És sabut que tenien vincles amb la banda criminal de Guerreros Unidos, a través d'un dels germans de Pineda.

Marxes multitudinàries

Milers de persones es van reunir dimecres a ciutat de Mèxic per demanar justícia pels estudiants, en la tercera jornada de protestes massives al país.

Els familiars dels joves van criticar durament el president del país, Enrique Peña Nieto, per no fer justícia, i no cancel·lar una gira de promoció del país a la Xina i Austràlia, prevista del 8 al 15 de novembre. “Que marxi, per no tornar mai més”, va dir un dels pares.

A l'estat de Guerrero, grups d'estudiants i mestres van tallar diverses carreteres, entre les quals hi havia l'Autopista del Sol, que uneix la capital mexicana amb la turística ciutat d'Acapulco, i que va estar tancada durant més de 6 hores. A més, continua la marxa "43x43. Ni un desaparegut més" que dilluns va sortir d'Iguala en direcció a la capital mexicana, organitzada pel Consell Estatal d'Organitzacions (CEO), que integren agrupacions civils de gairebé tot el país.

stats