Misc 22/10/2014

Mèxic ofereix 9.000 euros per una pista sobre els estudiants desapareguts

La policia ha detingut 50 sospitosos, la meitat policies

Ara
1 min
El govern ofereix una recompensa milionària per qualsevol pista dels estudiants.

BarcelonaNo hi ha ni rastre d'on són els 43 estudiants de Magisteri desapareguts a Mèxic fa gairebé un mes a l'estat de Guerrero. Les protestes populars augmenten cada dia que passa sense notícies dels joves i per l'aparent passivitat policial a l'hora d'investigar. Per evitar més crítiques, la Procuradoria General de la República ofereix 1,5 milions de pesos (8.700 euros) per als qui aportin alguna informació que ajudi a resoldre el cas i a detenir els responsables.

La Procuradoria, un òrgan del govern federal que investiga delictes, ha publicat anuncis de la recompensa i, a més, en la seva pàgina web ha penjat una galeria de fotografies i de fitxes amb les dades personals de tots els desapareguts.

Fins ara, la policia ha detingut mig centenar de sospitosos, la meitat dels quals pertanyen al cos policial de la localitat d'Iguala que suposadament van atacar els autocars on la nit del 26 de setembre viatjava un grup d'estudiants de l'escola Raúl Isidro Burgos d'Ayotzinapa.Tres joves van morir a l'acte, 14 més van resultar ferits i a uns altres 43 se'ls hi va perdre el rastre.

El cas de les desaparicions ha posat rostre a la corrupció policial del país centre-americà, ja que deixa en evidència els forts lligams entre agents i membres de la màfia del tràfic de drogues.

stats