BARÇA
Misc 26/08/2020

Messi vol retrobar-se amb Guardiola al City

L'argentí farà acte de presència als entrenaments però continua decidit, vol marxar

i
Toni Padilla
5 min
Guardiola, pendent de Lionel Messi durant un Manchester City-Barça de la Lliga de Campions d’ara fa tres temporades.

BarcelonaEl somni de tornar a veure plegats Josep Guardiola i Lionel Messi cada cop sembla més factible. Però no seria al Camp Nou sinó a Manchester City. En lloc d’aconseguir convèncer el millor tècnic de la història del club per tornar a casa, el Barça ha acabat veient com és el capità qui demana marxar. Una jugada ben calculada, meditada. Quan aquest dimarts els advocats de l’argentí van enviar un burofax al club per demanar que el futbolista sigui alliberat de les seves obligacions contractuals, Messi ja portava setmanes pensant la jugada. De fet, dins de la lenta decadència esportiva que ha patit el Barça, Messi va anar preparant el terreny i l’any 2017, quan va renovar el contracte, ja va exigir una clàusula que li permetia marxar del club al final de cada temporada. És a dir, Messi havia previst un pla de fuga si el projecte esportiu seguia fent-se petit any rere any. Consultat per l’ARA, l’entorn del jugador és clar: Messi té pensat marxar i no es farà enrere.

I va ser precisament Messi qui es va posar en contacte amb el Manchester City per saber si el club anglès estaria disposat a fitxar-lo si ell donava per acabada la seva etapa al Barça. A París, el PSG ja informa que ells no poden fitxar Messi, perquè ja els toca pagar els salaris de Neymar i Mbappé. A Milà, l’Inter, amb els diners del grup empresarial Suning, somia, però ho té complicat perquè Messi ha escollit el Manchester City. El màxim golejador de la història del club va preparant el seu futur, mentre dins la directiva segueix el debat sobre com caldria gestionar una situació per a la qual ningú estava preparat. De fet, dins del club expliquen que Josep Maria Bartomeu vol parlar amb el capità per intentar evitar que marxi, però la conversa encara no l’han tinguda, i fa mesos que Messi no parla amb el president. El que sí que va sentir Bartomeu van ser els insults d’alguns aficionats que van trobar-se a fora de les instal·lacions del Camp Nou, una manifestació que va aplegar poca gent però molt enfadada. De fet, alguns joves van intentar entrar dins del recinte del Camp Nou, barallant-se amb mossos i agents de seguretat.

Un grup d'aficionats es manifesta contra Bartomeu a les portes del Camp Nou

Dins dels despatxos, fonts del club expliquen que l’única sortida possible és que Messi es quedi. De fet, el secretari tècnic, Ramon Planes, va convertir-se en el primer portaveu del club que en va parlar públicament. Planes, que va acompanyar el futbolista portuguès Trincão en la seva presentació telemàtica, no anava acompanyat del president Josep Maria Bartomeu, que va estar bona part del dia intentant contactar amb Messi sense sort. “Va ser una notícia important, però ja hem dit altres vegades, tant el president com el míster, que pensem en un futur amb Messi. Volem treballar sempre amb molt de respecte pels jugadors que han guanyat tantes coses, aquí es respecta tothom”, va dir Planes, que va deixar clar que no entra dins dels seus plans perdre ara un Messi que en principi té previst presentar-se aquest diumenge a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per passar els tests PCR protocol·laris previs als entrenaments.

Koeman, pendent

Dilluns Ronald Koeman hauria de dirigir la seva primera sessió de treball, i en principi Messi hi serà per evitar problemes legals. L’entorn del futbolista, però, deixa clar que la presència de l’argentí aquest diumenge no vol dir que s’ho estigui repensant. A can Messi donen per fet que marxa. Però caldrà veure com es tanca aquesta sortida que l’argentí dona per feta i el Barça no.

Messi vol acollir-se a una clàusula del seu contracte que hi va incloure el 2017, quan va renovar per últim cop, que li permetia rescindir-lo unilateralment al final de cada temporada. Però el Barça no hi dona valor perquè al contracte queda especificat per escrit que aquesta clàusula s’hauria d’executar abans del 10 de juny, quan normalment la temporada ja s’ha acabat. Els advocats del capità, en canvi, creuen que, com que aquesta temporada s’ha vist allargada per culpa del covid-19, la clàusula continua vigent. A les oficines del club creuen que, des d’un punt de vista legal, el cas no té recorregut. En canvi els Messi han contactat amb diferents especialistes i alguns els han dit que tenen raó. D’altres, que no. El cas, doncs, podria acabar convertit en una batalla als jutjats si les dues parts no acorden abans una operació com vendre Messi al Manchester City.

Soriano, en primera línia

El Manchester City porta uns dies calculant si podria oferir una xifra propera als 200 milions d’euros, tal com voldria el Barça. Una xifra massa alta que obligaria a incloure-hi jugadors com el central català Eric García per aconseguir els serveis de Messi. De fet, va ser Messi qui es va posar en contacte amb Guardiola fa uns dies per saber si hi hauria la possibilitat de retrobar-se amb ell. Ferran Soriano, el CEO del City, porta el cas personalment. I dins del Barça, on oficialment s’insisteix que Messi no està en venda i no marxarà, cada cop més veus no consideren una mala opció que Messi sigui el fitxatge més car de la història, si el City pot pagar-ne una xifra similar a la que el PSG va pagar per Neymar.

És a dir, la posició oficial del club és que, si Messi vol marxar, algú hauria de pagar els 700 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. El City no pot ni vol pagar aquesta xifra, però després del burofax, i veient que Messi no cedeix, cada cop surten més veus dins del club a favor de pactar una sortida de l’argentí, en forma de traspàs al City, que deixi un munt de diners i eviti que tot plegat acabi als jutjats. El club britànic ho sap i prepara tota la seva estructura per intentar tancar una operació que ja havia intentat diverses vegades, quan Guardiola encara no havia arribat.

L’operació en part dependrà del futur del tècnic, ja que Messi marxaria a Manchester per treballar amb l’entrenador de Santpedor, a qui li queda un any de contracte. Els contactes entre les dues parts, informals, encara no s’han traduït en una negociació oberta, atès que primer el Barça seguirà intentant convèncer Messi perquè es quedi al Camp Nou. Però l’argentí no vol saber res de Bartomeu. I el City estaria a punt per incloure jugadors en una operació que, de passada, faria passar tots els maldecaps econòmics a una junta que treballa entre els crits d’una afició decebuda per aquest divorci a la barcelonista.

stats