El ventilador
Misc 25/07/2019

Martina Matencio: “La llum pot canviar totalment una foto”

"Sento que l’estiu eleva la creativitat i ens ajuda a desconnectar; hi ha una altra llum, la platja, la piscina, el mar i les olors d’estiu"

i
Bibiana Ballbè
3 min
Martina Matencio:  “La llum pot canviar  totalment una foto”

BarcelonaMirades i cossos. Fotografies. Estil íntim i personal. Delicat i sensual. Natural i tendre. Amb alegria i amb dolor. Potser la coneixes com a Martina Matencio, potser pel seu alter ego @lalovenenoso o pel seu projecte personal, la botiga online de roba Luna de Marte. Sigui com sigui, el que és segur és que la seva feina no et deixa indiferent.

1. Connectar i desconnectar

És juliol i començo preguntant per l’estiu: treballes millor mentre tothom està de vacances? Treballo bé a qualsevol època de l’any; m’encanta l’estiu, té un color que em transporta a quan era petita, però l’hivern també. De tots dos se’n pot extreure bellesa. És la millor època per potenciar la creativitat o per desconnectar? No ho sé. Sento que l’estiu eleva la creativitat i ens ajuda a desconnectar; hi ha una altra llum, la platja, la piscina, el mar i les olors d’estiu; trobo que ens fa més feliços i tenim més ganes de fer coses. I quines són les teves vacances ideals? Mar, hamaca i llibres. Ho té claríssim. I la inspiració arriba desconnectant o treballant? Normalment treballant. Tot i que veient una pel·lícula o llegint un llibre em venen idees al cap que més tard desenvolupo a la meva manera. Tens algun ritual abans de posar-te a treballar? Alegrar-me per veure què vindrà avui. A la feina sempre soc molt positiva perquè m’agrada molt. M’hi identifico. L’eterna sort dels que treballem en el que ens agrada.

2. Mirades i llum

Li pregunto per què el nom @lalovenenoso. És una pregunta que se li ha de fer. Em vaig posar lovenenoso de love en anglès i venenoso en castellà, però em van tancar el compte i llavors vaig afegir el la davant i va quedar el lalovenenoso. A la vida sempre hi ha amor i verí, o almenys des de la meva percepció. Somriu en dir-me això últim. Crec que això es reflecteix a la seva obra. I quin projecte et defineix? Un que vaig fer per a Vogue amb Armani. Vaig jugar amb la llum i vaig crear tant com em va ser possible. Estic molt contenta del resultat i de poder expressar amb imatges. Fer fotos és la meva vida. I creus que la llum d’una fotografia pot explicar una història? Sí, crec que les meves fotos no serien iguals sense la llum que busco o trobo. Una llum pot canviar totalment una foto. La llum i el color són dos factors molt importants en la meva fotografia.

3. Música, cine i fotos

Parlem de referents i d’altres arts. Em diu que Sigur Rós ho té tot i que la transporta a un espai de calma que l’ajuda a fluir quan treballa; també que si les seves imatges fossin una pel·li, serien Los amantes del círculo polar o Youth de Sorrentino i que el seu artista preferit és Frank Horvat, que fins i tot se n’aniria de vacances amb: “Perquè ens entendríem meravellosament bé”. Per acabar, li llanço una pregunta que fa temps que em balla pel cap: Instagram pot servir com a pràctica per a algú que vol ser fotògraf? No ho sé. Crec que Instagram és una finestra enorme al món. Permet veure i que et vegin, però crec que per arribar a ser fotògraf professional has de fer fotos sense parar, experimentar i observar. Fotografiar, experimentar i observar, tres paraules que també poden definir les obres de Martina Matencio.

stats