El ventilador
Misc 12/08/2019

Marc Morro: “Aplico la senzillesa tant a la vida personal com a la professional”

"Va passar d’ensenyar coses que li agradaven a dissenyar-les. Fusta. Simplicitat. Funcionalitat. Senzillesa"

i
Bibiana Ballbè
2 min
Marc Morro: “Aplico la senzillesa tant a la vida personal com a la professional”

BarcelonaDisseny de mobiliari. Aquesta és la seva passió i la seva professió. Va passar d’ensenyar coses que li agradaven a dissenyar-les. Fusta. Simplicitat. Funcionalitat. Senzillesa. Objectes ordinaris i anònims fets amb les mans i amb noms com Pepitu, Bravo o Lux. Molta dedicació i molt amor per fer mobles únics i de categoria.

1. Maneres de treballar

Començo l’entrevista preguntant-li per la feina i per com treballa. M’explica que no té cap costum abans de posar-s’hi, que prefereix tenir la ràdio de fons abans que música o silenci, i em confessa que a l’estiu treballa més tranquil, tot i que no sap si millor. ¿Concentració o abstracció? Depèn del moment del dia. Normalment començo amb concentració i acabo amb abstracció. Ara són les 21.22 h. ¿Emoció o racionalitat? Racionalitat. ¿Estabilitat o inestabilitat? Això ja no es tria, això passa o no passa. I com refresques les teves idees? Amb birra. ¿Les vacances ideals? Molts dies en un mateix lloc. I amb qui? Nòvia, amics o família. En qualsevol cas, preferència pel grup petit. Jo opino el mateix.

2. Mobles que s’aguanten

En el seu moment va fundar AOO amb l’Oriol Villar. AOO és l’acrònim d’Altrescoses Otrascosas Otherthings, un espai expositiu i de tallers pioner en aquella època. I arribat un punt va decidir passar d’ensenyar coses de gent que li agradava a fer coses que li agraden. I ha mantingut el nom. Què et fa més il·lusió: acabar un moble o ensenyar-lo? Acabar-lo i que s’aguanti. Quin seria el projecte somiat per AOO? I ho té clar. Molaria molt que ens encarreguessin el mobiliari per a les pistes de tenis durant un torneig: els bancs per als jugadors, la cadira alta del jutge, etc. ¿És la fusta el millor invent del planeta? No. Jo diria que és la bicicleta. ¿On apliques més la senzillesa: a la vida personal o a la feina? Intento aplicar-la a les dues coses. Una vida senzilla de la mà d’un autor funcional.

3. “El amor mueble el mundo”

Quina feina teva és la preferida dels teus pares? Suposo que el tamboret Manolito, en tenen sis a casa. Com explicaries a un nen el que fas? Faig mobles. De vegades els dissenyo, d’altres els edito; algunes vegades els faig jo mateix i d’altres és una mica de tot. “El amor mueble el mundo ”. Un bon eslògan ;-) Amb quin projecte et definiries? Hòstia, no ho sé. La col·lecció de mobles per a l’escola Kamanar, amb Foundawtion, resumeix coses que m’agraden bastant. ¿I l’últim projecte creatiu? Sempre m’ha irritat una mica l’adjectiu creatiu i els seus derivats. Dit això, l’últim projecte a seques és una cuina per a la Pepi de Boisseau, que crec que ens ha quedat molt divertida i canyera. Acabo preguntant-li per referents. Quin artista recomanes a tothom? Bruce Willis. I quin creatiu hauríem de començar a seguir? L’Alba de Bendita Gloria. Bendita Gloria és la unió de Santi Fuster i Alba Rosell, més que coneguts per la seva hiperfeina brutal, però ella té un perfil personal a Instagram que és dels millors que segueixo; hi penja molt poques coses, i el que penja és més fi que el bigoti d’una gamba. Clar i senzill, com la seva obra, així és Marc Morro.

stats