Misc 29/01/2016

"Sóc un maníac i tothom aquí és ximple, gras i lleig": Ted Cruz es mofa de Trump al debat sense ell

L'últim debat republicà abans de les primàries segueix donant protagonisme a Trump tot i no haver volgut assistir-hi

Ara
2 min
Debat republicà a la Fox sense Trump abans de les primàries. / Reuters

Barcelona"Jo sóc un maníac i tothom en aquest escenari és ximple, gras i lleig. I tu, Ben [Carson], ets un cirurgià terrible. I ara que ja hem tingut la nostra porció de Trump del dia...". Amb aquesta mofa dirigida a Donald Trump va voler posar ahir el senador Ted Cruz el toc d'humor a l'últim debat televisiu dels candidats republicans abans de les primàries, al qual el polèmic magnat no va voler assistir.

Trump va rebutjar participar quan la cadena es va negar a retirar la presentadora, Megyn Kelly, tal com demanava el candidat, que l'acusa de d'atacar-lo de manera tendenciosa en els debats.

També Jeb Bush el va mencionar, per dir que trobava molt a faltar els seus atacs directes. Els candidats van intentar omplir el vuit creat per Trump, que encara lidera les enquestes en el bàndol republicà, amb enfrontaments entre ells per la qüestió de la immigració, el tema estrella del magnat.

La majoria d'atacs es van dirigir aquest cop a Ted Cruz i al senador de Florida Marco Rubio, que segueixen en segon i tercer lloc a les enquestes. Tots dos van ser confrontats amb vídeos que reflectien les seves posicions canviants en el temps en matèria d'immigració, la qual cosa va permetre a Jeb Bush lluir la seva coherència en la defensa d'una reforma migratòria.

El senador de Florida, però, va centrar la seva principal acusació en Ted Cruz: "Aquesta és la mentida més gran en què està basada la seva campanya [de Cruz]: que ell és el més conservador de tots, quan la veritat és que en aquesta campanya ha demostrat que por dir qualsevol cosa per aconseguir vots", una frase que va ser escridassada pel públic.

Rubio va assegurar que tancaria les mesquites on es detecti radicalització i que desfaria l'acord nuclear amb l'Iran en el seu "dia u" com a president dels Estats Units.

La resta d'atacs es van focalitzar, òbviament, en la candidata demòcrata amb més possibilitats, Hillary Clinton, a qui el governador de Nova Jersey Chris Christie va acusar de "posar la seguretat del país en risc" mentre va ser la secretària d'Estat per fer servir el seu compte personal de correu electrònic. "No està capacitada per ser comandant en cap", va dir.

El d'ahir va ser l'últim debat republicà abans de l'arrencada de les primàries i 'caucus', que dilluns comencen amb les conteses d'Iowa i New Hampshire.

stats