Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 21/06/2019

El Madrid tenyeix de blanc el Palau Blaugrana

L’orgull del Barça Lassa i la pissarra de Pesic no eviten un nou títol d’un rival superior (68-74)

i
àlex Gozalbo
3 min
Els jugadors del Madrid celebrant la Lliga.

BarcelonaEl We are the Champions més dolorós va sonar ahir al Palau Blaugrana. El Barça Lassa no va poder evitar que el Reial Madrid aixequés un nou títol a la seva pista. L’equip català va perdre (68-74) i el conjunt blanc va sentenciar una final de la Lliga Endesa (3-1) que confirma l’hegemonia dels homes entrenats per Pablo Laso. “Ha sigut un any magnífic. Som campions i estic molt orgullós dels meus nois”, va dir el tècnic vitorià. Res a dir. La superioritat visitant va ser evident. Ni tan sols Svetislav Pesic va poder evitar la quarta Lliga merengue en els últims cinc anys. “Hem fet tot el que en aquest moment podem fer i hem jugat com un gran equip. Quan perds no estàs content, però tenim jugadors amb orgull”, va analitzar Pesic, que va avançar que té una oferta de renovació per a dues temporades.

Facu Campazzo, que va acabar amb 16 punts, 9 rebots i 6 assistències, va liderar la victòria d’un Reial Madrid molt més complet que va exhibir el bon moment de forma de diferents jugadors. Edy Tavares (10 punts i 13 rebots), Rudy Fernández (4/7 en triples) i Fabien Causeur van sumar coses positives. La plantilla de l’equip blanc és molt més completa que la d’un Barça Lassa que ahir no va comptar amb el lluïment ofensiu de Thomas Heurtel. Sense els punts del francès, el conjunt blaugrana va patir per sumar punts amb continuïtat. Kevin Pangos (16 punts) va intentar agafar el relleu, però el desencert en el tir de tres punts es va convertir en una llosa per als locals, que van dir adeu amb l’orgull intacte.

Svetislav Pesic

Després de tres partits amb guions diferents, el quart clàssic va tenir personalitat pròpia. Com en els enfrontaments anteriors, Svetislav Pesic i Pablo Laso van mantenir un diàleg tàctic apassionant des del salt inicial, quan el serbi va situar Heurtel i Hanga en el cinc inicial. Un proposava i l’altre responia. Com si es tractés d’una partida d’escacs, cada moviment generava una sèrie de conseqüències que van convertir la quarta cita de l’eliminatòria en una muntanya russa d’emocions. Si un aprofitava les seves virtuts, l’altre li atacava els seus defectes. Tot això amb una intensitat màxima i un nivell de contactes molt superior al d’una nit de temporada regular.

El Reial Madrid va començar el partit amb una gran efectivitat des de la línia de tres punts. Animat per Rudy Fernández, l’equip blanc va anotar cinc dels primers set triples que va intentar i es va construir una diferència d’onze punts (8-19). La reacció del Barça Lassa va coincidir amb la incorporació de Kevin Pangos. El canadenc va liderar un parcial d’11-1 que va ajustar el marcador (19-20). El conjunt blaugrana va seguir treballant bé en defensa i va completar la remuntada (28-26). L’anotació va baixar en un segon període molt físic. Els locals van pagar el desgast d’uns minuts jugats al límit i van arribar al descans amb un desavantatge de quatre punts (33-37). A més, Pierre Oriola es va carregar amb tres faltes personals i Pesic es va veure obligat a recórrer a Artem Pustovyi.

L’accelerada inicial del Reial Madrid va tornar a generar molts problemes a un Barça Lassa que va patir per seguir el seu ritme anotador (37-47). Totes les reaccions culers van tenir orgull i caràcter, però no sempre van anar acompanyades de continuïtat en atac (47-55). L’equip blaugrana va intentar reduir distàncies des de la línia de tres punts, però els percentatges no van ser bons i el conjunt blanc es va mostrar molt fiable en el rebot. El partit va arribar amb una diferència visitant de 12 punts als últims dos minuts (55-67). La sentència estava escrita i, exhaust, el conjunt català no va poder aixecar una diferència de punts insalvable.

Una sequera que data del 2014

Després de la victòria del Reial Madrid al Palau Blaugrana, el Barça Lassa acumula cinc temporades sense guanyar la Lliga Endesa. L’última vegada que l’equip blaugrana va aconseguir el títol va ser la campanya 2013-14, amb Xavi Pascual com a entrenador i Maciej Lampe com a heroi inesperat. Els següents projectes, dos encara amb el tècnic de Gavà, un amb Georgios Bartzokas, un altre amb Sito Alonso i Svetislav Pesic i un tercer amb el serbi, no han aconseguit evitar l’hegemonia del conjunt entrenat per Pablo Laso.

stats