Misc 05/07/2014

El líder de l'ISIL demana als musulmans de tot el món que l'obeeixin

L'islamista es descarta per ser el nou cap del califat instaurat

Reuters
1 min
Imatge del vídeo del sermó del nou líder dels jihadistes sunnites de l'EI.

BagdadAbu Bakr al-Baghdadi, el nou líder del grup islamista Estat Islàmic (EI), ha fet una crida als musulmans de tot el món perquè l'obeeixin. "Sóc el vostre líder, i encara que jo no sigui el millor de tots vosaltres, si veieu que tinc raó, feu-me costat, i si veieu que m'equivoco, aconselleu-me", diu en un sermó emès en un vídeo i que suposadament es va registrar durant la celebració de divendres, a la mesquita de la ciutat iraquiana de Mossul.

El vídeo dura 21 minuts i ha estat penjat avui, dissabte, a internet. Es tracta de la primera aparició d'Al-Baghdadi, que fa poc ha declarat com a "califat islàmic" la regió que controla al nord de l'Iraq i Síria i ha substituït el tradicional nom de l'ISIL per EI. Les imatges presenten un home amb barba, vestit amb una túnica negra i un turbant al cap, que parla des del púlpit de la mesquita presidit per una bandera negra de l'EI.

"El nomenament d'un líder és obligació dels musulmans, tot i que durant dècades no s'ha fet", ha lamentat el líder del jihadisme sunnita iraquià. En el mateix sermó, Al-Baghdadi s'ha descartat per nomenar-se el nou califa o líder, títols que ha titllat de "càrrega".

stats