BÀSQUET - SUPERCOPA ENDESA
Misc 24/09/2016

De l’eufòria a la depressió en menys de 24 hores

El Barça Lassa, escombrat per l’Herbalife Gran Canària a la final (79-59)

i
àlex Gozalbo
2 min
De l’eufòria a la depressió en menys de 24 hores

BarcelonaDe l’eufòria a la depressió en menys de 24 hores. Després d’eliminar el Reial Madrid a les semifinals de la Supercopa Endesa, el Barça Lassa va ser escombrat ahir per l’Herbalife Gran Canària (79-59). La pretemporada va ser cruel amb l’equip blaugrana, que no va poder reeditar el títol aconseguit la campanya passada. La primera prova de foc li va arribar massa aviat a un conjunt culer que necessitarà temps per agafar els automatismes de Georgios Bartzokas. “L’equip ha desaparegut. Hem d’analitzar per què hem jugat així. Les baixes són importants, però no poden ser una excusa”, va dir el tècnic. “No és fàcil jugar dos partits d’aquesta exigència física a aquestes alçades de la temporada”, va afegir Víctor Claver.

Superat en tots els aspectes estadístics i mentals per un rival que va celebrar el primer títol de la seva història, el Barça Lassa mai va donar la sensació d’estar preparat per lluitar per un campionat. Divuit anys després de proclamar-se campió de la lliga amb el Manresa, Luis Casimiro va tornar a celebrar un èxit. Kyle Kuric, el jugador que va superar un tumor cerebral, va ser escollit com a MVP.

Afectat per un cop al tendó rotular del genoll esquerre, Tyrese Rice va oferir un rendiment antagònic al de divendres. El base va equivocar-se en gairebé totes les decisions que va prendre. El jugador nord-americà va anotar 6 punts amb 2/9 en tirs de camp, va perdre 5 pilotes i va cometre 5 faltes personals. La seva valoració final va ser de -5.

La primera part del Barça Lassa va ser calamitosa, especialment en defensa. L’equip de Georgios Bartzokas va encaixar 50 punts en 20 minuts i va marxar als vestidors amb un desavantatge d’onze punts (50-39). L’Herbalife Gran Canària, un equip que ha completat una pretemporada extraordinària, va provocar 8 pèrdues de pilota d’un conjunt blaugrana que no s’hi va esforçar gaire en defensa. Sense ganes de baixar al fang i amb la sensació d’haver fet la feina difícil divendres, els jugadors culers van deixar passar els minuts amb la sensació que ja s’hi posarien més tard.

La diferència va arribar a ser de 21 punts a 15 minuts del final (62-41), quan el Barça Lassa va tocar fons. Tyrese Rice va cometre la quarta falta personal, fet que el va enviar a la banqueta. Sense ell, l’equip blaugrana va reaccionar i va ajustar el marcador contra un Herbalife Gran Canària que va tenir uns minuts de dubtes (62-53). El conjunt culer, però, no va saber completar la remuntada i va acabar perdent per 20punts de diferència (79-59). “La clau ha sigut creure que podíem guanyar el Barça des del primer moment”, va dir Xavi Rabaseda, un dels tres catalans del sorprenent equip campió. Els altres dos són Albert Oliver i Oriol Paulí.

Carroll, el millor triplista

Jaycee Carroll (24 punts) va superar Alberto Corbacho (22) i va guanyar el concurs de triples de la Supercopa Endesa. El blaugrana Marcus Eriksson va quedar eliminat a les semifinals i Sílvia Domínguez, als quarts de final.

stats