LLIGA DE CAMPIONS
Misc 30/04/2019

Amb Leo Messi tot és possible

El Barça rep el Liverpool amb l’argentí descansat i amb la motivació d’haver guanyat la Lliga

i
Albert Nadal
4 min
Messi durant l’últim entrenament abans del partit de semifinals de la Champions.

Sant Joan DespíErnesto Valverde i un dels seus jugadors de màxima confiança, el migcampista Ivan Rakitic, van ser els portaveus del Barça abans de rebre aquesta nit el Liverpool en l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions (21 h, Movistar Liga de Campeones). El missatge que van transmetre tots dos va caminar en la mateixa direcció: rebutjar la paraula pressió i emfatitzar conceptes positius com motivació, il·lusió i confiança. En aquest sentit, el fet d’haver-se proclamat campions de Lliga just abans d’enfrontar-se al Liverpool els dona una càrrega de positivisme extra.

“Poder jugar unes semifinals de la Champions just després de guanyar la Lliga fa que arribem a l’eliminatòria molt contents i amb molta confiança. És cert que sempre hi ha coses a millorar, però el més important és que tenim moltes ganes de jugar aquest partit. Hem après de les errades que vam cometre les temporades anteriors, però ara el més bonic està per arribar”, va verbalitzar en un discurs ple de confiança Ivan Rakitic. “No enfoquem la victòria com una obligació, sinó que encarem el duel amb la il·lusió que suposa jugar unes semifinals de la Lliga de Campions”, va afegir Valverde.

En un hàbil exercici de descarregar la pressió que suposa jugar un duel de la transcendència del d’aquesta nit, l’entrenador blaugrana va equiparar la preparació mental del grup per a l’enfrontament contra el Liverpool a la que ja van fer abans dels quarts de final contra el Manchester United o dels vuitens contra l’Olympique de Lió: “Es tracta de partits definitius, en què et jugues seguir a la competició en 180 minuts contra un equip amb arguments sòlids. En tot cas, sabem la transcendència que la competició té per al club i encarem l’eliminatòria amb il·lusió i garanties”.

Valverde, amb el posat seriós, també es va fer un tip d’alertar dels perills del Liverpool: “És un equip molt potent, amb una davantera extraordinària, que et sotmet a una pressió molt alta avançant la seva defensa i que només ha perdut un partit aquesta temporada a la Premier League. Tenen moments del partit en què et poden atropellar amb només 10 o 15 minuts, i per això no ens podem permetre cap descuit”.

Jürgen Klopp, actual entrenador del Liverpool.

Ivan Rakitic respon a Jürgen Klopp

Per la seva banda, Rakitic va insistir en la necessitat que el Barça faci “el seu joc” independentment de com jugui el Liverpool. El croat, que coneix l’entrenador dels reds de la seva etapa com a jugador del Schalke 04 a la Bundesliga, va contestar unes declaracions del tècnic alemany a DAZN en què definia el Camp Nou com “un estadi més gran que el del Liverpool” però no “un temple del futbol”. “Respecto la seva opinió, però crec que ho deu haver dit per treure pressió als seus jugadors. Per a mi, el Camp Nou és un estadi diferent, tant de bo pogués jugar tots els partits aquí”, va dir el croat.

Un parell d’hores més tard, el tècnic red es va explicar: considerava que se n’havia fet un gra massa, de les seves paraules, i va lloar el seu rival. “Respecto molt el Barça, segueixo els seus partits i m’encanta el seu estadi”, va dir un Klopp que, malgrat no perdre el seu impecable somriure, es va mostrar seriós amb aquesta petita polèmica.

Les rotacions cuiden Messi

Polèmiques a banda, l’altre nom que va centrar la prèvia va ser el de Messi. L’astre argentí arriba descansat a la cita: des del duel de tornada dels quarts de final contra el Manchester United que no ha completat els 90 minuts. Messi va disputar 29 minuts dimarts passat contra l’Alabès a Mendizorrotza i 45 dissabte en el duel contra el Llevant al Camp Nou en què es va decidir la Lliga. “Messi està bé, ha descansat més que els altres en unes setmanes molt carregades de partits i en què volíem tancar la Lliga”. De fet, aquest és l’argument que Valverde va utilitzar per explicar, en canvi, que Luis Suárez jugués els 90 minuts contra el Llevant, malgrat que també els havia jugat contra l’Alabès: “El resultat era ajustat i preferia mantenir-lo i guanyar la Lliga que no pas treure’l”. El tècnic va defensar que les alegries de guanyar títols pesen més que les cames cansades.

Sigui com sigui, Messi, el jugador més determinant del Barça, sí que arriba al partit fresc i amb l’objectiu entre cella i cella de portar la copa de la Champions a Barcelona, tal com va dir en la presentació de l’equip en la disputa del trofeu Joan Gamper. “Quan el nostre capità diu alguna cosa, tots els altres hi som per seguir-lo. Mira’l, ha alçat 10 Lligues en 15 temporades i encara segueix amb les mateixes ganes de guanyar”, va dir Rakitic. “Messi? És el millor, però no ens centrarem només en ell, perquè els altres 10 jugadors també són molt bons”, va alertar un Klopp que recupera Firmino per jugar contra el Barça.

stats