BARÇA
Misc 27/12/2020

Messi: "Si me'n vaig del Barça, espero fer-ho de la millor manera"

L'argentí diu que acabarà el seu contracte amb el Barça i després decidirà si marxa o es queda

i
Xavi Hernández Navarro
5 min
Messi somrient a l’entrevista que va concedir al periodista Jordi Évole (La Sexta) a casa seva, a Castelldefels.

BarcelonaLeo Messi comença oficialment a desfullar la margarida. En una extensa entrevista a La Sexta amb Jordi Évole, el davanter argentí va assegurar que esgotarà el seu contracte amb el Barça, que finalitza el 30 de juny, i que en aquell moment decidirà si renova com a culer o bé si abandona el club de la seva vida per iniciar una altra aventura professional.

“Faré el millor per a mi i per al club. Han de passar les eleccions, hi ha d’haver un nou president i després ja ho veurem. Ara no tinc res clar. Esperaré al juny per decidir què faig. En aquests moments estic concentrat en lluitar pels títols. No sé si marxaré o no. I si me’n vaig m’agradaria fer-ho de la millor manera per poder tornar al club. Acabi com acabi la història, no té per què tacar-se”, va dir Messi en una conversa que es va enregistrar fa més de dues setmanes, després de les derrotes de l’equip contra el Cadis i el Juventus.

Molt més tranquil i reflexiu que en l’entrevista que va concedir a l’estiu deu dies després d’enviar un burofax al Barça demanant la seva sortida, Messi va parlar bé del projecte de Koeman. “Ara tenim seriositat i una idea. Està fent una bona feina. Portar-lo va ser un gran encert. És difícil, perquè hi ha molta gent jove, però anem millorant a poc a poc”, va dir sobre la tasca del tècnic neerlandès, que sembla que el motiva per acabar la temporada amb opcions de guanyar algun títol malgrat “l’any de transició” que opina que està vivint l’equip: “Tinc ganes de lluitar per tot el que tenim al davant”.

Messi, que es defineix a si mateix com una persona molt competitiva, va decidir marxar a l’estiu després del 2-8 a Lisboa perquè detectava que les opcions de victòria en els grans títols havien baixat: “Vaig pensar que necessitava un canvi de cicle per l’embolic que hi havia al club, per l’any de transició que venia. No va ser cosa d’un clic, sinó d’un procés dels últims anys”. Va enviar un burofax per oficialitzar un sentiment i no se’n penedeix.

Leo Messi.

Missatge implícit, per tant, per al pròxim president del Barça, que si vol renovar el 10 ja sap que li haurà de presentar un projecte que l’engresqui esportivament. Ara bé, Messi sap que serà complicat que el Barça pugui fer grans despeses per millorar l’equip. “Serà difícil portar jugadors, perquè no hi ha diners. S’han de portar futbolistes importants per tornar-ho a guanyar tot i costarà molt. Neymar val molts diners. Tant el seu salari com el traspàs per al PSG”, va exemplificar l’argentí en relació a la possibilitat de tornar a veure el davanter brasiler al Camp Nou, un extrem que apareix al programa electoral d’alguns precandidats.

Messi, com era d’esperar, no es va posicionar a favor de cap aspirant a la presidència. “Si ja diuen que controlo el club, imagina’t què dirien si dic el que penso de les eleccions”, va dir. En canvi, sí que va destil·lar certa admiració per la valentia dels presidenciables a l’hora d’afrontar els reptes de futur que té el Barça en els pròxims mesos. Perquè l’astre argentí creu que “el Barça està molt malament” i que “li costarà tornar a estar com estava”.

“No faig postureig”

El seu diagnòstic no és precisament optimista de cara als mesos que venen, encara sense públic als estadis, però això no li resta il·lusió de cara a lluitar per la Lliga, la Copa i la Champions League ni l’aparta d’expressar tot el que sent pel club de la seva vida: “Porto més temps vivint a Barcelona que a l’Argentina. Aquí ho he après tot. El club m’ho ha donat tot i jo també ho he donat tot pel club. És una relació d’amor. Els meus fills han nascut aquí. Quan em toco l’escut després de marcar gols no és postureig”.

Messi no va voler remoure gaire un passat recent marcat pel burofax i per la seva mala relació amb la junta de Bartomeu, però no es va estar de dir que l’expresident el va “enganyar en moltes coses i no només durant la temporada passada”. També continua criticant, quatre mesos després, les formes que el Barça va tenir per desfer-se de Suárez: “Ja tenia decidit anar-me’n abans que acomiadessin el Luis. Però em va semblar una bogeria, com va marxar. Se’n va anar gratis, pagant-li els anys de contracte, a un equip [l’Atlètic de Madrid] que lluita pels mateixos títols que nosaltres”.

Sense l’uruguaià al vestidor, el 10 admet que li falta un suport en el dia a dia. També troba a faltar “els temps en què hi havia més jugadors de la casa”. “Ara hi ha molta gent nova i molts joves i costa més unir el vestidor, però a poc a poc ho anem fent”, va afegir sobre la gestió interna d’un equip en què hi ha Antoine Griezmann, amb qui repeteix que té “una bona relació”. “Fins i tot prenem mate al vestidor i als desplaçaments”, va agregar pel que fa al seu vincle amb el davanter francès.

Missatges amb Guardiola

Quan Messi va enviar el burofax, el club de destí que més va sonar per fitxar-lo va ser el Manchester City de Pep Guardiola. Ara, amb el dubte sobre el futur de l’argentí, segur que tornarà a parlar-se de l’interès del club anglès. Pel que fa a la seva relació amb l’extècnic blaugrana, Messi va reconèixer que s’envien missatges, “però no per tornar a treballar plegats”, i el va definir com el millor entrenador que ha tingut a la seva carrera juntament amb un altre: “El Pep té alguna cosa especial. Em cridava l’atenció com preparava els partits. Sempre et deia com havies d’atacar. Vaig tenir la mala sort de tenir Guardiola i Luis Enrique seguits, en molt poc temps. Pensava que amb Guardiola ho tenia tot après, però va arribar Luis Enrique i em va donar molts detalls que em van fer créixer encara més”.

Messi no sap on jugarà a partir de l’1 de juliol del 2021, però descarta fer-ho al Reial Madrid i a l’Atlètic de Madrid -amb Suárez-. Tanmateix, sí que admet que li agradaria provar sort al futbol nord-americà en algun moment de la seva carrera: “Sempre he tingut ganes de viure als Estats Units”. Ara bé, sempre amb un peu a Barcelona, la ciutat de la seva família, i qui sap si fent funcions executives al Barça: “No em veig com a entrenador en un futur, però sí com a director esportiu per poder fer els fitxatges que m’agradessin”. Messi té més clar què vol fer quan es retiri que no pas on vol jugar la temporada que ve. Comença un altre culebró a Can Barça.

stats