Misc 19/04/2021

L'Audiència obre judici als vuit exdirectius de la CAM per falsejar els comptes

La magistrada imposa 1.592 milions d'euros de fiança en concepte de responsabilitats civils

Ara / Europa Press
2 min
L'ex director general de la CAM Roberto López Abad i l'exdirectiu Juan Ramón Avilés durant el judici celebrat a l'Audiència Nacional. EFE

Barcelona / MadridLa jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha dictat l'inici del judici oral contra els vuit exdirectius de la desapareguda Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) per les irregularitats en la gestió de la caixa que van provocar-ne la fallida. La magistrada reclama el pagament de responsabilitats civils per un import de 1.592 milions d'euros.

D'una banda, l'expresident de l'entitat, Modesto Crespo, i l'exdirectora general de la CAM, Dolores Amorós, estan acusats d'un delicte de falsejament en els comptes anuals, delicte relatiu al mercat i als consumidors, manipulacions informatives, estafa agreujada, apropiació indeguda i falsejament en documentació mercantil.

També seran jutjats per aquests mateixos càrrecs l'exdirector general de Recursos, Vicente Soriano Terol, i l'exdirector de Planificació i Control, Teófilo Sogorb. Quant a l'exdirector general, Roberto López Abad, la magistrada l'acusa dels mateixos delictes excepte del comès contra el mercat i els consumidors. Per últim, procedeix contra els exdirectius Francisco José Martínez García, Juan Luis Sabater i Salvador Ochoa, als quals acusa de falsejar comptes i documents mercantils i apropiació indeguda.

La justícia acorrala la CAM

La CAM va ser intervinguda pel Banc d'Espanya el 23 de juliol del 2011, quan es van substituir els seus administradors i el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) hi va injectar 2.800 milions d'euros. Aquest mateix organisme va elaborar uns informes on quedava constància de nombroses irregularitats comeses pels antics gestors, sobretot en la concessió de crèdits al sector immobiliari i en la concessió de pensions vitalícies per a la cúpula directiva.

Actualment, la CAM és propietat de Banc Sabadell, que se la va quedar per un euro. El Sabadell va ser l’únic que s’hi va mostrar interessat. Tot i els dubtes inicials, la CAM reporta actualment el 26% dels ingressos totals del banc català.

stats