Misc 27/01/2014

L'alcalde de Sotxi afirma que els homosexuals no són acceptats al Caucas

Anatoly Pakhomov diu que els gais que visitin la ciutat durant els Jocs Olímpics d'Hivern seran benvinguts sempre que "no imposin els seus hàbits"

Reuters
1 min

LondresL'alcalde de Sotxi, la ciutat russa que albergarà els Jocs Olímpics d'Hivern a partir del 7 de febrer, ha afirmat aquest dilluns que l'homosexualitat no és acceptada a la regió del Caucas, però ha garantit que els gais que visitin la ciutat durant els Jocs seran benvinguts, sempre que respectin les lleis russes.

En una entrevista a la BBC, Anatoly Pakhomov ha assenyalat que els homosexuals poden fer el vulguin amb la seva vida, però "no són acceptats al Caucas. No en tenim a la nostra ciutat". L'alcalde ha afirmat que seran hospitalaris amb tothom que respecti les lleis "i que no imposi els seus hàbits als altres".

El president rus, Vladímir Putin, va descartar fa uns dies qualsevol tipus de discriminació durant els Jocs. "Els Jocs transcorreran en plena consonància amb la Carta Olímpica, sense discriminació de cap signe", va assegurar. Putin va sortir al pas així de les crítiques occidentals contra les suposades polítiques homòfobes del Kremlin.

stats