Barça

"L'era post Messi requereix paciència"

Xavi Hernández dona la Lliga per perduda i demana calma en la reconstrucció del Barça

ARA
2 min
Xavi Hernández, pensatiu, a l'àrea tècnica del Camp Nou.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha comparegut en roda de premsa en la prèvia del partit contra el Rayo. L'egarenc ha reflexionat sobre el punt en què es troba l'equip, ha donat quasi per descartada la Lliga i ha vaticinat el retorn d'Ansu Fati en el duel contra el Mallorca del cap de setmana que ve.

L'objectiu és el subcampionat. "Sent realistes, la Lliga és pràcticament impossible. Tenim l'obligació d'anar a la Champions i hem de millorar les sensacions en el joc, recuperar les que teníem al febrer i al març. Hem d'acabar com més amunt millor a la Lliga, que és quedar segons, sent realistes".

Ferran Torres no rota. "Cada jugador gestiona diferent la fatiga. El Ferran té una gran capacitat per recuperar-se i pot jugar cada dos o tres dies. Per a mi és molt important, faci gol o no. I ara no és moment per fer rotacions, sinó per jugar amb el millor equip possible per assegurar la Champions".

Planificació del pròxim curs. "Estem planificant l'any que ve, però depenem de la situació econòmica del club i necessitem que surti gent perquè després en pugui entrar. Estem quasi en el mes de maig i hem de planificar, sí, però ens ocupa el dia a dia, guanyar els partits. Hem de tenir dos jugadors competitius en cada posició del camp. Som el Barça".

Valoració de la temporada. "Hi ha hagut moments de ciència-ficció, com el 0-4 al Bernabéu, i de terror, com quan anàvem novens a la Lliga o vam tenir un brot de covid. Estem a l'era post Messi, que ja és difícil, i hem de tenir molta paciència. Soc el primer que em vaig il·lusionar per guanyar títols, però no hem donat de si per aconseguir-los. Hem de persistir en la idea i aspirar a tots els títols, però caldrà tenir calma i ser realistes".

L'equip necessita el públic. "Espero tenir normalitat a la graderia contra el Rayo. Necessitem la gent. Sense, és evident que som menys equip. Ja ho vam veure contra l'Eintracht i el dia del Cadis, quan la grada d'animació va faltar".

Ansu Fati. "Si tot va bé estarà a punt contra el Mallorca. És un jugador diferencial que ens pot ajudar en els últims partits".

Encantat amb Aubameyang. "Ha sigut un gran fitxatge d'hivern. Un gran encert de la direcció esportiva. Estic molt content per ell. Té mentalitat positiva i pensa molt en l'equip".

Compta amb De Jong. "El Frenkie és un jugador molt important per a mi i per al club. Ha de marcar una època al club. Per condicions, per qualitats, per mentalitat. Ha de seguir fent gols, assistències i participant en el joc. Depèn d'ell, però si fos per mi continuaria al Barça molts anys més".

De cara al compromís d'aquest diumenge (21 h, M. LaLiga) contra el Rayo, Xavi podrà comptar amb Araujo, Piqué, Alba i Alves, que van acabar tocats el duel de dijous a Anoeta, però encara no amb Sergi Roberto, Umtiti ni Ansu Fati, que ja porten dies entrenant-se amb el grup.

stats