Societat 21/04/2021

L'Audiència de Las Palmas confirma els sis anys de presó per a l'exconcursant de 'Gran Hermano' Carlos 'El Yoyas' per violència masclista

Dona per provat que va maltractar de forma habitual la seva esposa, Fayna Bethencourt, en presència dels seus dos fills

2 min
Fayna Bethencourt va acudir a 'Sálvame' a explicar els maltractaments que havia patit a mans del seu marit, Carlos Navarro 'El Yoyas'

L'Audiència de Las Palmas de Gran Canaria ha confirmat la condemna de cinc anys i vuit mesos de presó imposada per un jutjat de Gran Canària a l'exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, conegut com El Yoyas, per delictes de maltractaments i lesions comesos contra la seva exdona, la també exconcursant del format televisiu Fayna Bethencourt. La sentència ratifica que el barceloní Carlos Navarro és culpable d'un delicte de maltractament habitual i quatre de lesions comesos contra la seva exdona, Fayna Bethencourt, en presència dels dos fills de tots dos, així com de dos delictes lleus de vexacions i amenaces.

La defensa de Navarro va impugnar la sentència dictada al desembre pel jutjat penal número 5 de Las Palmas de Gran Canaria per qüestionar les proves en què es basava la condemna i denunciar que els testimoniatges dels fills havien estat orientats per la mare, de la qual deia que els tenia "segrestats". L'Audiència de Las Palmas subratlla que ha vist la gravació del judici i no ha trobat cap motiu per dubtar del criteri del magistrat que va examinar els fets en primera instància. Per contra, avala que Navarro va ser condemnat "amb prova de càrrec legalment practicada, correctament valorada i suficient" per desvirtuar el seu dret a la presumpció d'innocència.

Pel que fa al testimoni dels menors, la sala conclou que "han narrat el que han viscut i la seva declaració corrobora el que va relatar la seva mare" sense que els psicòlegs forenses hagin apreciat cap indici que hagin estat "mediatitzats". El tribunal recorda, a més, que en la causa hi ha un enregistrament d'àudio que Carlos Navarro va ordenar fer a la seva filla perquè Fayna Bethencourt escoltés clarament el que havia de dir-li i que ve a corroborar la versió de la denunciant.

"L'agressivitat, les expressions que utilitza l'acusat parlant amb una nena d'onze anys que, a més, és la seva filla, són una demostració de la forma de reaccionar de l'acusat, que, tal com va declarar la denunciant, cada vegada que la contradeia i s'enfrontava a ell actuava de forma violenta", afegeix la sentència. L'Audiència, per tant, considera "acreditat que l'acusat va sotmetre la denunciant durant tota la seva relació amb un maltractament habitual, en presència de la seva filla i del seu fill menors d'edat. De 2013 a 2018 el maltractament ha estat constant" .

Així mateix, estima que la condemna de presó i les indemnitzacions fixades pel jutge penal (8.000 euros per a Bethencourt i 4.000 per a cada un dels menors) estan "proporcionades al dany moral inherent i alo sofriment inferit a la denunciant i als seus fills, que han estat víctimes indirectes de les conductes del seu pare cap a la seva mare". "Fins al punt", emfatitza el tribunal, "que la nena li retreia a la seva mare que sempre li deia el mateix, que no passaria més, però tornava a succeir el maltractament".

stats