Misc 09/04/2015

La justícia salva el príncep Andreu

Joan Callarissa
2 min
La justícia salva el príncep Andreu

BarcelonaUn jutge nord-americà va desestimar dimarts prendre en consideració les acusacions d’abús de menors que pesaven sobre el príncep Andreu, tercer fill de la reina Elisabet II d’Anglaterra -i el seu preferit-, segons informa la premsa britànica i tal com recollia ahir l’agència de notícies Efe. El nom del duc de York, de 54 anys, apareixia en la documentació d’un cas molt més ampli que té com a protagonista el banquer nord-americà Jeffrey Epstein, amic personal d’Andreu, que va ser condemnat el 2008 a un any i mig de presó per prostitució de menors.

El gener passat Virginia Roberts va presentar una declaració jurada davant un tribunal de Florida, als EUA, en què assegurava que va mantenir relacions sexuals amb el príncep quan ella era menor d’edat, entre el 1999 i el 2002. Unes acusacions que, en tot moment, el Palau de Buckingham va negar “emfàticament”. Ha desmentit qualsevol implicació del príncep en el cas Epstein i ha qualificat les acusacions de la dona com a “categòricament falses”.

Esclava sexual del poder

Roberts assegurava que va ser utilitzada com “esclava sexual” per Epstein, que l’hauria obligat -juntament amb altres noies- a mantenir relacions sexuals amb homes poderosos políticament i econòmicament a canvi de diners quan ella tenia només 17 anys. La dona, que va divulgar una fotografia en la qual es veu com el príncep Andreu li passa la mà per la cintura, va assegurar que va cobrar 13.800 euros per les seves trobades sexuals amb el fill d’Elisabet II, cinquè en la línia de successió al tron britànic.

El procés civil, que continua en un tribunal nord-americà, parteix de la sentència que ja va condemnar l’empresari fa set anys per delictes de pederàstia que es van cometre a la seva mansió de Palm Beach, a Florida; en una illa privada del Carib, i en un ranxo de Nou Mèxic. El jutjat de Florida ha de decidir ara si permet a Roberts sumar-se a una batalla legal per intentar canviar el resultat del judici original contra Epstein.

El jutge Kenneth Marra, que no s’ha pronunciat sobre la veracitat de les acusacions de Roberts contra Andreu, ha considerat que els “detalls escabrosos” que relata són “innecessaris” per prendre una decisió. Per això, ha rebutjat tenir en compte la seva declaració.

stats