Misc 07/06/2014

Una onada d'atemptats amb cotxe bomba deixa més de seixanta morts a Bagdad

Els atacs coincideixen amb l'assalt aquest matí a una universitat on han agafat com a ostatges estudiants i professors

Efe
1 min
Un membre de les forces de seguretat iraquianes busca militants islamistes. REUTERS

BagdadDiferents districtes de la ciutat de Bagdad han estat l'escenari avui d'atemptats amb cotxe bomba que han causat més de seixanta morts, segons informa Reuters. Un dels atacs, al districte de Bayaa, ha provocat 23 morts, la majoria joves que jugaven al billar.

D'altra banda, desenes de membres del jihadista Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (EIIL) han assaltat aquest matí la universitat de Ramadi, en el seu feu de la província iraquiana d'Al-Anbar, on han mantingut retinguts centenars d'estudiants i professors. Al cap d'unes hores han abandonat el recinte, però han continuat la batalla amb les forces de seguretat.

Una font de seguretat ha dit a l'agència Efe que els extremistes han aconseguit irrompre a la universitat després de detonar dos artefactes explosius i enfrontar-se amb els guàrdies de l'edifici.

Després de l'assalt, els extremistes han fet esclatar el pont que uneix el centre educatiu amb la ciutat, situada a 110 quilòmetres a l'oest de Bagdad.

Forces mixtes de l'exèrcit i la policia han encerclat la universitat, amb el suport d'helicòpters, des dels quals es dispara franctiradors apostats en altres edificis de Ramadi.

Estudiants que viuen al centre

La majoria dels estudiants viuen en dependències de la universitat per les dificultats per arribar al centre educatiu des de la ciutat, a causa del conflicte que assola Ramadi des d'aquest gener.

L'exèrcit iraquià i els milicians de l'EIIL mantenen durs combats des de principis d'any a la província d'Al-Anbar, on els dos bàndols tenen el suport dels combatents tribals sunnites.

stats