Misc 21/04/2015

Itàlia deté el capità i un tripulant de la pastera on van morir 800 persones, i busca dos vaixells més desapareguts

Els líders de la UE es reuniran dijous per estudiar una resposta

Ara
1 min

BarcelonaLes autoritats italianes han detingut el capità i un membre de la tripulació de la pastera que es va enfonsar diumenge davant les costes de Líbia, amb el resultat de 800 morts. Els dos detinguts estaven entre els 27 supervivents que van arribar a l'illa de Sicília dilluns.

Segons fonts oficials, el capità és de nacionalitat tunisiana i l'altre detingut és sirià. Les detencions es van fer al vaixell dels guardacostes italians que va transportar els supervivents i s'ha obert una investigació per homicidi.

Després de parlar amb els supervivents, l'ACNUR, l'agència de l'ONU per als refugiats, estima que el balanç de la tragèdia de diumenge és de 800 morts. "Hi havia poc més de 800 persones a bord, incloent-hi criatures d'entre 10 i 12 anys", ha dit Carlotta Sami, representant de l'ACNUR a Itàlia. "Hi havia sirians, uns 150 eritreus, somalis... havien sortit de Trípoli cap a les 8 del matí del dissabte".

Alerta per dos naufragis més

Mentre els ministres d'Interior i Exteriors de la UE discutien ahir una resposta i convocaven una reunió extraordinària per dijous, Itàlia i Malta estan buscant dos vaixells més que han llançat alertes de socors. Segons va explicar el primer ministre italià, Matteo Renzi, un dels vaixells porta entre 100 i 150 persones i ha tingut problemes davant la costa de Líbia. L'altra embarcació portaria unes 300 persones a bord. Dimarts una pastera es va enfonsar davant l'illa grega de Rodes, amb un resultat de tres morts i 80 supervivents.

stats