Misc 30/07/2015

Un ultraortodox apunyala sis participants de l'Orgull Gai a Jerusalem

El portaveu de la policia ha informat que l'agressor és un home jueu ultraortodox, que podria ser reincident

Reuters
1 min
Dos ciutadans desarmen i controlen el presumpte agressor, a la marxa de l'Orgull Gai de Jerusalem. AMIR COHEN / REUTERS

JerusalemUn jove jueu ortodox ha apunyalat aquest dijous sis persones que participaven en la Marxa de l'Orgull Gai a Jerusalem. Es tracta del pitjor atac dels últims anys en un esdeveniment com aquest a Jerusalem, una ciutat on la comunitat religiosa és més present que en altres llocs d'Israel. Mitjans locals han apuntat que l'agressor hauria sortit de la presó fa tot just tres setmanes i que va protagonitzar un acte semblant fa 10 anys.

"He vist un jove ultraortodox que apunyalava a tort i a dret", ha dit Shai Aviyor, un testimoni entrevistat per la televisió israeliana. "He sentit gent cridant, tothom ha sortit corrent per amagar-se, també he vist gent ferida a terra", ha afegit Aviyor.

El portaveu del Servei d'Emergències Mèdiques israelià, Magen David Adom, ha informat que han estat ferides almenys sis persones, dues d'elles amb ferides greus.

La Marxa de l'Orgull Gai, que atrau milers de participants, des de fa temps que és un focus de tensió entre la majoria de la població secular d'Israel i la minoria jueva ultraortodoxa, que està en contra d'exhibir públicament l'homosexualitat.

stats