Misc 05/09/2014

Imputat el matrimoni que va criar el nét de la presidenta de les Abuelas de Mayo

La jutgessa també acusa el metge que va falsejar l'acta de naixement

Efe
2 min
Carlotto i Montoya, el mes passat a Buenos Aires. EFE

Buenos AiresLa parella que va criar a Ignacio Guido Montoya Carlotto, nét de la presidenta de les Abuelas de Plaza de Mayo que es van apropiar il·legalment durant l'última dictadura argentina, i el metge que va signar la seva acta falsa de naixement van ser imputats per la Justícia, han confirmat avui fonts oficials.

La jutgessa María Servini de Cobria va canviar la causa per l'apropiació d'Ignacio Guido i va imputar als que ho van criar, Clemente Hurban i Juana María Rodríguez, dos treballadors rurals de la localitat bonaerense de Olavarría.

També va imputar per "sostracció de menors" i "supressió de l'estat civil" a Julio Luis Sacher, que en el naixement d'Ignacio Guido, el 1978, era metge de la Policia de Buenos Aires d'Olavarría i la signatura figura en l'acta apòcrifa de naixement com qui ha constatat el part.

"D'aquesta manera tant el metge com els pares de criança del nét de Carlotto van quedar imputats formalment", ha informat avui Infojus, l'agència de notícies judicials que depèn del Ministeri de Justícia de l'Argentina.

D'altra banda, la titular de les Abuelas, Estela de Carlotto, va presentar un escrit davant Servini de Cobria per donar el seu consentiment a la petició del jutge Manuel Blanco, que va morir aquesta setmana, perquè la causa passi al Jutjat Federal 1 de la ciutat de la Plata.

En aquesta ciutat va ser segrestada embarassada Laura Carlotto, filla d'Estela, i portada al camp clandestí de detenció de la Cacha, on es presumeix que va estar des de desembre de 1977 fins al 25 d'agost de 1978, quan va ser assassinada.

El jutge Blanco havia demanat a Servini que li remetés la causa perquè el lloc on presumptament es van cometre els delictes sota investigació estan en jurisdicció de la Plata.

Segons van explicar les seves companyes de captiveri a diversos testimonis judicials, Laura els va relatar que va ser portada des de La Cacha a un hospital o una dependència sanitària, probablement pertanyent a l'Exèrcit, on va donar a llum al seu fill, i va estar poques hores al costat del seu nadó.

La magistrada Servini és la mateixa que instrueix la causa contra les desaparicions forçoses del franquisme.

stats