Misc 08/02/2017

Francesc Homs s'encara amb el fiscal fora de la sala: "No tens coratge de preguntar-me"

El diputat al Congrés del PDECat creu que no és casualitat que la data del seu judici s'hagi sabut mentre declarava com a testimoni, i creu que l'Estat vol intimidar els independentistes perquè renunciïn al referèndum

i
Antoni Bassas
2 min
Francesc Homs declara com a testimoni en el judici del 9-N

BarcelonaFrancesc Homs, durant un recés del judici del 9-N al TSJC, s'ha encarat amb el fiscal Emilio Sánchez Ulled i li ha dit: "No tens coratge de preguntar-me". El diputat al Congrés del PDECat ha reaccionat així, segons ha pogut saber l'ARA, perquè Ulled, durant el judici, ha renunciat a preguntar-li res amb l'argument que Homs ja serà jutjat al Tribunal Suprem (just avui s'ha sabut que serà el 27 de febrer) per la mateixa causa, i Homs ha respost: "Quina llàstima".

El fiscal, però, no ha callat davant l'invectiva d'Homs, i li ha respost: "Si vols que et pregunti truca a Madrid i demana que m'ascendeixin al Suprem per preguntar-te durant el teu judici". Aquesta conversa l'han tinguda en un passadís del TSJC i davant d'alguns testimonis. Fonts de la Fiscalia confirmen la conversa, però hi han restat importància.

En declaracions als periodistes en sortir del judici, Homs s'ha refermat en les seves crítiques a la Fiscalia, i ha lamentat que al fiscal li hagi faltat "valentia i coratge" per fer-li preguntes. "No sé si tenen por de les respostes", ha afegit l'exconseller, que ha recordat que la Fiscalia encara no ha respost a la denúncia que va presentar ell mateix fa una setmana contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per desobediència.

A més, ha opinat que el fiscal Sánchez Ulled no ha volgut fer-li preguntes perquè les possibles respostes d'Homs "l'incomodaven". En aquest sentit, ha recordat que Sánchez Ulled estava de guàrdia el 9-N i va rebutjar que es prenguessin mesures cautelars contra el procés participatiu. De fet, el diputat del PDECat ha carregat contra l'actuació de la Fiscalia en tot el procés, recordant que primer va dir que no hi havia delicte.

Homs ha criticat que els fiscals s'escudin en el compliment del "principi jeràrquic". "El principi jeràrquic no incorpora que si et diuen de tirar-te per la finestra, t'hi tiris", ha apuntat.

Ganes de declarar en el seu judici

Homs, que ha apuntat que no creu que sigui coincidència que s'hagi sabut la data del seu judici el mateix dia que declarava com a testimoni, s'ha fet seves les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que afirma que Espanya "és una democràcia malalta" i, ha afegit, "contamina la mateixa judicatura".

Segons l'exconseller, el fet que els temps judicials s'hagin accelerat respon a la voluntat de l'Estat de condicionar l'aposta del sobiranisme per celebrar un referèndum aquest any i "intenta coaccionar i intimidar el Govern i els partits que s'han proposat fer un referèndum".

stats