MOTOR - MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Misc 26/10/2014

Quan guanyar un Mundial no significa relaxar-se

Marc Márquez ja és el pilot que ha sumat més ‘poles’ en un any

Nuria García
2 min

BarcelonaDesprés de proclamar-se campió del món de MotoGP al Japó per segon cop, els aficionats es podrien haver pensat que Marc Márquez es relaxaria i que no lluitaria pels triomfs i per les pole positions. Però no. El cerverí tenia clar que, després d’haver-se desfet de la pressió, volia passar-s’ho bé. I ahir en els entrenaments oficials del Gran Premi de Malàisia ho va tornar a demostrar. Una nova pole, la tretzena de la temporada, una fita que ningú havia aconseguit fins ara en els 65 anys que fa que es disputa la categoria reina del Mundial de motociclisme. Amb la d’ahir, doncs, Márquez va superar el rècord que tenien Casey Stoner i Mick Doohan. “Crec que 13 poles són moltes, però a veure si a València podem acabar amb un número més bonic”, deia el pilot. I reia. “Les pole positions potser no tenen gaire valor, perquè no et donen punts, però les aconsegueix el pilot més ràpid a una sola volta. Això no vol dir que sigui el més ràpid en la cursa, que és el més important”, afegia el de Cervera.

Per acabar la temporada amb més nota, li falta el rècord de victòries, que de moment té Mick Doohan des de l’any 1997. Márquez va guanyar 11 curses a l’inici del campionat, però ara fa quatre cites que no puja al capdamunt del podi. “Portem cinc curses parlant del rècord de victòries i no l’he aconseguit. Intentem no parlar-ne, a veure si l’aconseguim aquí”.

‘Pole’ per a Rabat i Miller

Aquest cap de setmana es poden decidir les dues categories petites del Mundial. I els dos campions poden ser catalans, fet que reeditaria el triplet català de títols aconseguit l’any passat. Tito Rabat té a Sepang la segona oportunitat per ser campió de Moto2 (7.20 hores). Després de quedar-se a les portes d’aconseguir-ho a Austràlia, ara, altra vegada arrencant des de la pole, en tindrà prou si acaba entre els set primers per aconseguir el seu primer títol, independentment del que faci el seu rival i company d’equip, Mika Kallio. “Em centraré només en una cursa, no en el campionat”, diu Rabat. També lluita pel títol, en aquest cas de Moto3, Àlex Márquez. “Crec que, pel que fa al ritme de cursa, estem una mica millor que Miller”, explicava el català. Ahir va caure i aquest matí (6 hores) sortirà cinquè, i Miller, que és qui pot evitar que Márquez sigui campió, arrenca des de la pole. Per tenir el títol a la butxaca abans de l’última cursa de la temporada, el petit dels Márquez necessita sumar sis punts més que Miller (per exemple, que ell guanyi i que l’australià no sigui segon).

stats