Motociclisme
Misc 11/08/2019

Àustria, territori inexpugnable

Andrea Dovizioso deixa Marc Márquez sense triomf al Red Bull Ring

i
àlex Gozalbo
3 min
Marc Márquez i Andrea Dovizioso

BarcelonaMarc Márquez (Repsol Honda) no es va poder endur la victòria al Red Bull Ring, l’únic circuit del Mundial que se li resisteix. L’italià Andrea Dovizioso (Ducati) va imposar la seva potència al Gran Premi d’Àustria, on el català el va obligar a competir al límit. El pilot de Cervera dominava la cursa fins a l’últim revolt, moment en què no va poder evitar l’avançament del seu rival. Les últimes tres voltes van ser una delícia per als espectadors, que van disfrutar amb els avançaments reiterats de l’un i l’altre. “Àustria és una pista on no he guanyat mai i seguiré sense fer-ho, però he acabat segon. Segon!”, va resumir el vigent campió del món.

Márquez, que havia dominat totes les sessions d’entrenament amb suficiència, no va poder traslladar la seva hegemonia a la cursa, i des dels primers metres va quedar clar que seria una lluita per la victòria entre el català i l’italià. Tots dos van complir les expectatives. El francès Fabio Quartararo, que va ser líder durant algunes voltes, va ser un convidat de luxe d’un duel apassionant.

Malgrat mantenir amb solidesa el liderat, amb 58 punts d’avantatge sobre l’italià, Márquez es va mostrar dolgut per la derrota. “És clar que cou, i més per a un guanyador. M’esperava que em passés a l’últim revolt, però si no ho feia també em podia avançar abans de meta. Al final he estat a punt de caure. Volia fer com ell, retallar, però m’ha tocat i se m’ha enganxat la protecció del fre amb alguna peça de la seva moto i per això me n’he anat amb ell. Per sort [la peça] s’ha trencat. Si no, hauria caigut”, va reconèixer Márquez. Tot i el bon resultat, el líder del Mundial va fer autocrítica de l’estratègia d’equip. “L’error meu va ser no escollir el neumàtic tou com ell per a la roda de darrere. Quan ho vaig veure em vaig dir «Em guanyarà segur, però ho intentarem». A la sortida ja s’ha posat al costat meu. He vist que tindríem feina. A la pujada, entrant a meta, no recuperava. La seva moto no és que corregués més, sinó que tenia més tracció. A mi em patinava la goma en l’últim revolt”, va explicar el pilot de Cervera.

La situació continua sent molt favorable a Márquez. “El millor és que seguim líders, amb 58 punts d’avantatge. Això és el més important. He fet una cursa molt bona per a l’espectacle després d’un parell d’avorrides i he estat lluitant fins al final. Quan he estat fort, m’he escapat. Quan he patit, he lluitat fins al final. Aquesta vegada ha guanyat ell, però el més important és que portem més victòries i seguim líders”, va dir el català. “No pensava atacar a l’últim revolt, però aquesta vegada no volia ser segon. De vegades pensar massa les coses et fa equivocar-te. Ho he intentat i ha sortit bé”, va explicar Dovizioso. L’italià va saber jugar millor les seves cartes en un duel final apassionant. “Per la seva manera agressiva de pilotar, el Marc ha gastat més el neumàtic pel costat dret i això m’ha permès poder arribar al final amb opcions”, va afegir el guanyador de la cursa. Tot i la victòria d’ahir, Dovi encara no es veu capacitat per disputar a Márquez el títol del Mundial.

Àlex Márquez, més líder

En Moto2, el sud-africà Brad Binder (KTM) va aconseguir la seva primera victòria de la temporada i la quarta de la categoria al guanyar per davant d’Àlex Márquez (Estrella Galicia 0’0 Kalex ) i de Jorge Navarro (Speed Up). El català, que va remuntar des de l’onzena posició, augmenta el seu avantatge en la classificació del Mundial de 33 a 43 punts, ja que el seu rival més directe, el suís Thomas Lüthi (Kalex), va acabar en sisena posició.

“La cursa ha sigut molt complicada, la sensació és de victòria”, va resumir. L’italià Romano Fenati (Honda), per la seva banda, es va adjudicar la victòria a la cursa de Moto3. Romano va ser més ràpid que el seu compatriota Tony Arbolino (Honda) i que el britànic John McPhee (Honda).

stats