Misc 05/08/2014

Google retira per la pressió popular un joc que emulava el bombardeig de Gaza

L'objectiu era "evitar matar civils"

Jordi Ribàs
1 min
Foto de portada del joc 'Bomb Gaza' abans de ser retirat.  / Google Play

BarcelonaGoogle ha retirat 'Bomb Gaza', un joc per a mòbils en què els jugadors es posen a la pell de soldats israelians que bombardegen Gaza. El joc, dissenyat per a dispositius Android, era des del 29 de juliol a la botiga d'apps Google Play i acumulava més de 1.000 descàrregues.

L'objectiu del joc consistia a "llançar bombes i evitar matar civils", emulant el conflicte real a Gaza en què han mort almenys 1.800 palestins. La indignació de la majoria dels usuaris ha quedat reflectida a la secció de comentaris del joc. Per exemple, George Coote hi ha deixat escrit:

"Totalment vergonyós. Persones de debò, moltes d'elles nens, estan morint a Gaza. Molts dels que no han mort enfronten la vida amb ferides greus, pèrdues i sense llar. El seu patiment és tant real com el vostre o el meu, i treure'n rellevància d'aquesta manera demostra que heu fallat com a persones. Vergonya pels creadors d'aquest joc i tots aquells que hi 'juguen'".

A la botiga d'apps d'Android encara hi ha jocs que fan referència al conflicte a la franja, com ara Iron Dome, basat en el sistema israelià d'interceptors de míssils.

stats