Jocs Olímpics

El gest antiesportiu que ha indignat Kilian Jornet: les cinc anelles olímpiques

À.G.
3 min
Punt d'avituallament durant la marató

L'últim dia dels Jocs Olímpics de Tòquio ha deixat imatges molt diferents. Algunes generen rebuig, com la del gest antiesportiu de l'atleta Morhad Amdouni. D'altres, en canvi, emocionen, com el discurs d'Almudena Cid dedicat a Paloma del Río.

Morhad Amdouni

Gest molt antiesportiu de Morhad Amdouni a la marató

Morhad Amdouni, atleta francès, ha quedat retratat en un vídeo de la marató masculina que s'ha fet viral. El corredor ha tombat les ampolles d'aigua d'un avituallament perquè els seus rivals no es poguessin hidratar. Esportistes com Kilian Jornet han criticat el seu comportament. "La competició esportiva va de joc net, d'intentar arribar al teu màxim i celebrar les actuacions dels teus rivals. Això no es pot anomenar esport", ha dit.

Almudena Cid i Paloma del Río

"Ets la banda sonora de les nostres vides": l'emotiu comiat a Paloma del Río

Almudena Cid, exgimnasta, s'ha acomiadat de Paloma del Río, que ha viscut els seus últims Jocs Olímpics. "Gràcies per l'espai que li has donat a l'esport minoritari i femení. Gràcies a tu han tingut veu esports que hem de mirar a les últimes pàgines dels diaris. Has donat veu a molts esportistes, i considerem que ets la banda sonora de les nostres vides. Així que gràcies per tot el que ens has donat, el que ens estàs donant i el que espero que ens segueixis donant", ha dit la companya de retransmissions a RTVE.

Marta Xargay, jugadora de l’Spar Girona

Marta Xargay explica que va patir bulímia per culpa del tracte de Lucas Mondelo

Marta Xargay, exjugadora internacional de bàsquet, de 30 anys, ha explicat a El País que va patir bulímia a conseqüència del tracte del ja exseleccionador Lucas Mondelo. La Federació Espanyola (FEB) va frenar a través de Jorge Garbajosa el seu testimoni abans dels Jocs Olímpics. "Ho explico per ajudar les noies joves. Tots som vulnerables, però es pot superar", ha explicat la catalana. La Federació Espanyola ha condemnat el comportament del tècnic a través d'un comunicat. "Expressem la nostra condemna absoluta i el rebuig més gran a aquest tipus de comportaments. Des de la Federació no teníem coneixement que s'hagués produït una cosa així perquè, en cas d’haver-ho sabut, no ho hauríem consentit", diu el comunicat, que parla d'un desgast en la relació del seleccionador amb les jugadores.

Diana Taurasi i Sue Bird

Els Estats Units mantenen la seva hegemonia en el medaller olímpic

Els Estats Units han aconseguit mantenir en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 la seva hegemonia en el medaller, tot i que no sense dificultats davant d'una ascendent Xina que ha estat liderant la classificació fins a la jornada final, en la qual el país nord-americà ha obtingut diversos ors. El Japó ha ocupat el tercer lloc en els seus Jocs, d'acord amb l'augment de producció de metalls característic en els amfitrions olímpics, però també impulsat per la incorporació de nous esports que li han brindat un bon grapat de medalles. La delegació espanyola ha tancat la seva participació amb 17 medalles, el mateix registre que va aconseguir fa cinc anys a Rio de Janeiro 2016, una xifra allunyada de les previsions més optimistes. Els podis es distribueixen de la següent manera: 3 ors, 8 plates i 6 bronzes.

El podi de la marató femenina

El COI es modernitza

Per primera vegada les guanyadores de la marató femenina també reben la seva medalla a la cerimònia de clausura. Fins ara tan sols rebien aquesta distinció els atletes de la prova masculina!

stats