Tenis - Roland Garros
Misc 06/06/2018

Garbiñe s’acosta al número 1

Després d’escombrar Xaràpova, recuperarà el liderat de la WTA si elimina Halep a les semifinals

i
Martí Molina
3 min
La tenista Garbiñe Muguruza durant el partit d’ahir a Roland Garros contra la russa Maria Xaràpova.

BarcelonaA Garbiñe Muguruza li porta bons records jugar a París. Va ser allà on va guanyar el primer Grand Slam del seu palmarès, ara fa dos anys. I és a la terra batuda del Roland Garros on aquesta setmana pot recuperar el número 1 de la WTA. Després d’escombrar la russa Maria Xaràpova (6-2 i 6-1) als quarts de final, la barcelonina en té prou eliminant la romanesa Simona Halep a semifinals per tornar a liderar el rànquing mig any després.

La tenista assegura que no està gaire pendent del número 1 del rànquing. De fet, va explicar que ni tan sols “hi pensava” quan li van preguntar després de passar ronda. “L’any passat sí que m’ho prenia més seriosament. Ara ja ho he sigut i no m’obsessiona tant. Si no pot ser aquesta setmana, ja tindré una altra oportunitat la setmana vinent”, contestava. Però és evident que la possibilitat de plantar-se a la final de Roland Garros i d’optar al seu tercer Grand Slam -va guanyar a Wimbledon el 2017- suposa un premi més que sucós per a la tenista de Caracas establerta a Barcelona.

Encara que no ho tindrà gens fàcil contra Halep. La romanesa encapçala el rànquing mundial i necessita arribar a la final per mantenir la posició de privilegi. Les apostes, almenys, vaticinen un duel igualat entre les dues jugadores que estan més en forma del circuit femení i que també són les favorites per guanyar la final de Roland Garros. L’altra, la danesa Caroline Wozniacki, va quedar eliminada a vuitens.

Contra Xaràpova, Garbiñe Muguruza va exhibir la seva millor versió. Fins ara havia jugat tres vegades contra la jugadora russa i la moneda havia caigut sempre del costat de Xaràpova. “Estic molt contenta. He jugat contra una gran campiona. Ja ens vam enfrontar fa quatre anys i he hagut de mostrar el meu millor tenis”.

Primera victòria contra Xaràpova

Al a quarta, doncs, ha sigut la definitiva per a la tenista establerta a Barcelona. Muguruza, de 24 anys, aconseguia prendre’s també la revenja de l’eliminació als quarts de final del 2014 de Roland Garros a mans de la jugadora siberiana, en un partit en què Garbiñe va desaprofitar un set d’avantatge.

Aquesta vegada va ser ben diferent. Muguruza va sortir a jugar amb la lliçó apresa i el ganivet entre les dents. “Ser agressiva és part del meu joc, i quan competeixes contra algú que també ho és [com Xaràpova] es tracta de veure qui pren el control de cada punt i fa moure la rival. Així ha sigut aquest partit”, explicava després d’un enfrontament en què la barcelonina va aconseguir ofegar la seva oponent pujant a la xarxa amb determinació i mostrant-se sòlida restant. A la seva bona actuació s’hi va sumar el desencert de Xaràpova, que va cometre 27 errors no forçats. Gairebé el doble que Garbiñe.

El partit, però, també va servir per evidenciar que la jugadora russa encara necessita ritme per ser competitiva de debò. Xaràpova ha estat 15 mesos fora del circuit per una sanció per dopatge, entre el 2016 i el 2017. “Mentalment estic bé, però penso que físicament encara no. Una eliminació mai és bona, però em servirà per descansar i arribar bé a Wimbledon”, reconeixia la jugadora, que ja té la vista fixada en el Grand Slam que es disputa d’aquí un mes a l’All England Club.

Nadal perd el primer set en tres anys a París

El partit de quarts de final entre Rafael Nadal i Diego Schwartzman es va ajornar fins aquest dijous a les 12.00 h per culpa de la pluja. Nadal va perdre el primer set contra l’argentí per 4-6, de manera que va trencar la ratxa de tres anys sense perdre cap set a Roland Garros. L’última vegada va ser contra Novak Djokovic als quarts de final del 2015. Nadal, amb 37 sets guanyats, es va quedar a només quatre del rècord que va establir Björn Borg entre 1979 i 1981. La pluja va aturar el partit quan Schwartzman guanyava el segon set per 3-2 i servia, però el partit es va poder reprendre una hora després, amb un Nadal renascut que va guanyar tres jocs i es va situar 3-5 amb el servei al seu poder per guanyar el set, quan la pluja va ajornar definitivament el matx.

stats