Misc 18/09/2020

La Fiscalia demanarà que s'arxivi la peça reoberta per imputar Corinna

El jutge pretén interrogar-la després del 28 de setembre, tot i que la policia creu que no hi ha cas

i
Ernesto Ekaizer
2 min
Corinna suggereix que ara  ja només és amiga del rei

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció sol·licitarà l'arxivament de la causa reoberta recentment per la qual el jutge Manuel García-Castellón va imputar el 27 de juliol Corinna zu Sayn-Wittgenstein en relació amb l'encàrrec d'un treball d'espionatge de la seva empleada domèstica per part de l'excomissari José Villarejo.

La decisió de la Fiscalia es basa en un informe de la Unitat d'Afers Interns de la Policia aportat al jutjat que buida de contingut l'anomenada peça Carol –del cas Tàndem-Villarejo–, que el jutge va reobrir el 27 de juliol.

La unitat esmentada, després de fer consultes amb la Unitat d'Informàtica i Comunicacions, confirma que no s'ha trobat cap activitat de Villarejo en relació amb un encàrrec que li hauria fet Corinna per espiar la seva empleada domèstica a Londres, Noelia Muñoz, per presumpta deslleialtat.

No hi ha, per tant, ni constància documental ni cap activitat en relació amb un comentari tret d'una conversa entre Corinna i Villarejo l'octubre del 2016, a Londres, quan el comissari ja s'havia jubilat, sobre filtracions que pogués haver fet Noelia Muñoz.

Però el jutge García-Castellón tira endavant l'intent de prendre declaració a l'examant de Joan Carles I, malgrat l'informe de la policia.

El jutge ha suspès la declaració de Corinna per videoconferència, prevista per al 28 de setembre, per l'oposició dels fiscals, que van recórrer la seva decisió de fer la diligència des de l'ambaixada espanyola a Londres i van puntualitzar que s'havia de fer en una institució judicial britànica.

Ara ha enviat la preceptiva ordre europea de recerca per fer la diligència quan ho disposin les autoritats judicials britàniques. El jutge es proposa viatjar a Londres i prendre personalment declaració a Corinna.

Fonts judicials van mostrar a l'ARA la sorpresa perquè aquesta decisió va tenir lloc després de rebre al jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional l'esmentat informe policial que qüestiona de facto el motiu pel qual García-Castellón ha imputat Corinna, l'expresident de Telefónica Juan Villalonga, Villarejo i el seu soci Rafael Redondo.

Les fonts judicials assenyalen que va ser un pretext utilitzat pel jutge, que volia reobrir tant sí com no una peça sobre els àudios de Corinna i Villarejo, filtrats el juliol del 2018, i arxivada provisionalment el setembre del 2018.

La Fiscalia Anticorrupció prepara, segons fonts consultades per l'ARA, un escrit per sol·licitar al jutge l'arxivament de la peça reoberta el 27 de juliol, sobre la base de l'informe de la Unitat d'Afers Interns de la Policia.

stats