NBA
Misc 29/05/2019

Les finals de la NBA, segona oportunitat per a Serge Ibaka

El pivot dels Toronto Raptors ja va competir pel títol l'any 2012

i
àlex Gozalbo
2 min
Serge Ibaka, pivot dels Toronto Raptors.

BarcelonaSerge Ibaka disputarà les finals de la NBA per segona vegada en la seva carrera. El pivot, que comparteix joc interior amb Marc Gasol als Toronto Raptors, ja va competir per l’anell l’any 2012, quan els Oklahoma City Thunder van perdre contra els Miami Heat. “El Serge Ibaka d’avui té més experiència. Sap llegir millor el joc. I el Serge d’avui sap que és difícil guanyar. I d’arribar a la final. El Serge d’avui vol guanyar l’anell”, assegura el jugador d’origen congolès. El seu rival és un os dur de rosegar, els Golden State Warriors, que han guanyat tres dels últims quatre campionats. Els vigents campions no podran comptar amb Kevin Durant en el primer partit (3 hores, #Vamos i Movistar Deportes) i tenen el dubte de DeMarcus Cousins, però són els grans favorits.

“Un dels nostres arguments és que tenim molt bons defensors. És una de les claus del nostre equip. Tenim jugadors que poden defensar en diferents posicions i això ens ajuda molt”, diu Ibaka, que destaca la feina de Marc Gasol, Kawhi Leonard, Danny Green, Pascal Siakam i Kyle Lowry. El pivot dels Raptors va passar en tan sols tres anys de jugar a l’Hospitalet a ser titular a la NBA. “Tot va anar molt de pressa i gairebé no vaig tenir temps ni de pensar en l’evolució. Va ser molt bèstia”, recorda el jugador, que no es va deixar impressionar pel glamur de la NBA. “Intento que tot això no em canviï gaire, miro de no oblidar d’on vinc. Quan era petit el meu pare em deia que intentés les coses. Se’m va posar al cap i vaig treballar molt per fer realitat el meu somni. No he tingut les coses fàcils, però m’hi he esforçat tant com he pogut. Ara veig que tot ha servit d’alguna cosa”, resumeix Ibaka, que prové d’una família de 17 germans. “No els conec tots. Amb alguns hi parlo molt, però n’hi ha que no sé ni qui són”, reconeix.

Ibaka no oblida la seva etapa a Manresa. “Vaig rebre un tracte especial, una manera de fer les coses... M’hi vaig sentir molt còmode. Amb Jaume Ponsarnau vaig aprendre moltes coses. Sempre tenia un detall a corregir, una manera diferent de fer les coses per treure’n més profit”, assegura el jugadors dels Raptors.

stats