La Federació decideix que la final de Copa entre l'Athletic i la Reial Societat es jugui sense públic

La mesura, que de moment només s'aplica al partit, es preveu que també tingui efecte en l'Athletic-Barça

Martí Molina
1 min
Estadi de la Cartuja

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit finalment que la final de la Copa del Rei que han de disputar a Sevilla l'Athletic Club i la Reial Societat es disputi sense públic. La mesura, anunciada aquest dijous, afecta, de moment, el partit del dia 3 d'abril entre els clubs bascos, però es preveu que també s'apliqui 15 dies després en el partit que disputaran l'Athletic i el Barça.

El derbi basc correspon a la final de la temporada passada, ajornada per la pandèmia i reprogramada per principis d'abril. La RFEF ha estat treballant amb la conselleria de Salut d'Andalusia i, després de considerar que el partit tenia un "risc moderat", estava disposada a permetre l'accés "limitat" de públic a l'estadi de La Cartuja. Tanmateix, la restricció de mobilitat entre comunitats impedia que els aficionats del País Basc poguessin anar a veure el partit. El pla B era obrir les portes de l'estadi, només, a aficionats locals. Opció que també ha quedat descartada.

De moment no hi ha cap pronunciament oficial per part de la RFEF sobre el partit que han de jugar, el 17 d'abril, l'Athletic Club i el Barça, corresponent a la final d'enguany. Però tenint en compte el precedent, tot sembla indicar que tampoc hi haurà canvis i el partit serà a porta tancada.

La mesura aniria en la línia del que comentava dimecres la ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, que desaconsellava l'accés d'aficionats: "No és adequat, no és oportú i no és convenient".

stats