20/06/2019

De l’escola adoctrina a l’escola atonyina, segons ‘La Razón’

2 min
De l’escola adoctrina a l’escola atonyina, segons ‘La Razón’

BarcelonaA la justícia, ni que sigui en teoria, es pressuposa la innocència fins que no es demostri el contrari. No pas en periodisme. N’hi ha prou amb posar un “presumptament” o un “investiga” per enganxar la culpa en el subconscient del públic. Ho saben les clavegueres i ho sap la caverna.

'La Razón' ha liderat un tema segons el qual una professora de Terrassa ha fet fora de l’aula amb violència una nena per haver dibuixat una bandera espanyola. La professora ho nega taxativament, el centre no ha dit res i la Generalitat ha dit que investiga l’incident. Tot se sustenta en un informe mèdic que destaca perquè no es limita a assenyalar les presumptes lesions, sinó que entra en la qüestió política i explicita el motiu ‘adoctrinador’. És un informe, a més, on no es detecta cap lesió i es limita a constatar que la nena diu que li fan mal l’esquena, un dit i l’engonal.

A l’espera de saber què ha passat realment, el relat ja circula. I no només per part de la caverna: la immensa majoria de mitjans –ni que sigui per la por de quedar-se enrere o de ser acusats de tolerar escenes com aquesta– han disparat notícies que bevien de la dubtosa font original. Els més responsables expliciten al titular que es tracta de l’acusació d’una mare. I els que ho són menys (o volen instrumentalitzar-ho) han publicat el nom i els dos cognoms de la mestra. Llegeixo en una excel·lent notícia del 'Diari de l’Educació' que “persones que coneixen el centre i la mestra en qüestió han explicat a aquest mitjà que, pel que han pogut saber parlant amb altres docents de l’escola, el relat de la mare és inversemblant”. Però, tant se val, el linxament ha començat i la càrrega de la prova recau en l’acusat i no en el fiscal, que en aquest cas és el corró mediàtic antiindependentista.

stats