Misc 20/08/2015

Les emissions de CO2 de la Xina són un 14% més baixes del que es creia, segons la revista 'Nature'

Tot i que continua sent el país més contaminant, un estudi alerta que la baixa qualitat del seu carbó fa que emeti menys del que apunten totes les estimacions internacionals

Ara
1 min
La Xina, el gran absent, retalla el consum de carbó

BarcelonaLa Xina és el principal emissor de CO2 del món, però podria estar emetent molts menys gasos d'efecte hivernacle dels que diuen les estimacions internacionals (no hi ha xifres oficials). Un estudi científic de la revista 'Nature' assegura que s'estan sobreestimant les emissions de CO2 de la Xina i que en realitat són un 14% més baixes del que es pensava fins ara.

Els investigadors han analitzat unes 4.200 mines xineses, entre altres fonts, i han arribat a la conclusió que la qualitat del carbó, més baixa del que es tenia en compte en aquestes estimacions, redueix el poder emissor real de la Xina. Tot i així, admeten que el gegant asiàtic segueix sent el número 1 a la llista d'emissors de CO2 i que, fins i tot amb les estimacions més baixes, les emissions de la Xina són dos terços més altes que les dels Estats Units, el segon a la llista de contaminants.

Segons les conclusions de l'estudi, la Xina hauria emès 2.900 tones de CO2 menys del que les organitzacions internacionals li han atribuït entre 2000 i 2013, una xifra equivalent a la que els boscos van absorbir de l'atmosfera entre 1990 i 2007. I és que l'emissió per unitat de carbó cremada a la Xina és un 40% més baixa del que s'estava estimant, diu l'informe.

stats