16/05/2011

Dues dones, dos caps i dos barrets

2 min

Em poso el barret seriós i vaig a l'Ateneu, a l'acte de presentació del llibre Vicens Vives, una visión de futuro , que recull les reflexions, taules rodones i conferències d'unes jornades que es van celebrar al CaixaForum de Madrid, organitzades pel Grup Set, un grup de dones que busquen generar un espai de diàleg entre la societat civil i les administracions. A l'acte hi intervenen historiadors de prestigi, polítics i intel·lectuals de renom. Lloen la visió europeista de l'historiador que lluitava perquè les relacions entre Catalunya i Espanya es basessin en el pacte per fer avançar la societat, un missatge del tot vigent i aplicable avui dia.

A la presentació, Adela Subirana, la presidenta del Grup Set, fa un clam al diàleg, una paraula habitual en el discurs de Vicens Vives, però més difícil de trobar en les proclames polítiques actuals.

Marxo de l'acte tocada amb les intervencions de persones tan assenyades. A casa busco la lligadura, el " tocado ", com diu la Nina Pawlowsky, i em poso el barret festiu per anar a la trobada anual que organitza la Nina amb l'objectiu de donar la benvinguda a la primavera.

En barret dialoguen catalans, castellans i europeus, tot passejant per la rambla de Catalunya contents de lluir bells capells, i penso que les dones s'encaparren a combinar la visió romàntica de dialogar independentment del barret que portis, la practicitat de tants caps tants barrets i la bellesa amb el cap ben alt. Topo amb un grafit en un aparador que sembla escrit per a l'ocasió, " La belleza está en un tu cabeza ". I és que amb ganes, el cap clar i la llengua franca, el diàleg sorgeix naturalment.

Super adversa augeri , davant l'adversitat supera't, deia Vicens Vives, i jo hi afegeixo, i posa't un barret per fer-ho més bonic i capejar els embats.

stats