Música
Misc 06/08/2022

Dua Lipa, nomenada ambaixadora d'honor de Kosovo

La cantant va actuar dijous a Pristina, al festival Sunny Hill

2 min
La cantant Dua Lipa en una imatge comaprtida per ella a Instagram

BarcelonaLa cantant britànica d'origen albanokosovar Dua Lipa ha rebut el títol d'ambaixadora d'honor de Kosovo per part de la presidenta del país, Vjosa Osmani, tal com ha informat la cadena de televisió del país N1. Ahir divendres en una cerimònia, Osmani va donar les gràcies a la cantant, compositora i actriu britànica, filla de refugiats albanokosovars, per tot el que ha fet fins ara per representar el seu país arreu del món.

L'acte ha tingut lloc perquè dijous Lipa va fascinar els seus admiradors en un concert que va fer a Pristina, la capital del país, durant el festival Sunny Hill, que ella mateixa va fundar el 2018. "Vull agrair a tots els que han vingut a veure la nostra bonica Pristina i Kosovo", va dir des de l'escenari als milers de persones que van acudir de públic al xou. Després que Kosovo proclamés la independència de Sèrbia el 2008, la cantant va viure durant cert temps a Pristina, on el seu pare havia actuat abans de la guerra (1999) com a vocalista i guitarrista en una banda de rock. Després, va tornar a Londres per continuar amb la seva carrera internacional, però sense oblidar-se mai dels seus orígens, els quals sempre ha tingut molt presents en les entrevistes que concedeix i, fins i tot, en el seu propi nom. En albanès, el seu nom significa Amor, un nom que en algunes declaracions en mitjans ha explicat que resultava molt diferent dels de la resta de nens de Londres i que li feia vergonya tenir.

Tot i que aquest any Jack Harlow, Lil Nas X i Kendrick Lamar encapçalen la llista de nominats dels Video Music Awards de la MTV com a candidats en set categories –seguits de Doja Cat i Harry Styles, amb sis nominacions cadascun–, una de les artistes que és en totes les travesses és Dua Lipa. Al costat d'Ed Sheeran, Taylor Swift i The Weeknd, està nominada a cinc guardons.

stats