Misc 30/10/2014

Dimissió fulminant del nou alcalde de la ciutat dels 43 estudiants desapareguts a Mèxic

Les famílies: "El nostre patiment no es negocia"

Agències
2 min
Els pares dels joves desapareguts han reclamat que tornin vius a casa. ÁLEX CRUZ / EFE

Ciutat de MèxicNo ha donat cap motiu però poques hores després d'assumir l'alcaldia del municipi d'Iguala, Luis Mazón ha sol·licitat deixar el càrrec al Congrés de l'estat de Guerrero. Mazón és el germà del què presumiblement padrí polític de l'exalcalde d'Iguala Jusé Luis Partido, pertanyent a l'esquerrà Partit de la Revolució Democràtica), considerat l'autor intel·lectual de la desaparició dels 43 estudiants de Magisteri, el passat 26 de setembre.

La crisi política oberta a Mèxic arran de la desaparició i l'evidència dels vincles entre la policia i els narcotraficants és cada cop més fonda i la futura dimissió de Mazón és una mesa de la llarga llista de càrrecs electes que han cessat, mentre les famílies dels 43 joves continua sense cap pista d'on es troben.

Per primer cop, el president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha rebut aquesta matinada [hora catalana] els progenitors dels 43 desapareguts a la residència oficial durant sis hores. Sense cap fotografia de la trobada pel desig de les famílies, aquestes han mostrat la seva decepció pels resultats de la conversa. "No hi ha resultats per a nosaltres", ha resumit Melitón Ortega, un dels pares afectats, que ha subratllat que els compromisos del líder mexicà "no són suficients".

En la roda de premsa posterior a la trobada, les famílies han començat la intervenció amb el clam "Vius se'ls van endur, vius els volem". Un dels portaveu, Felipe de Jesús de la Cruz, ha assegurat que no tenen cap confiança amb les investigacions del govern, malgrat que hi ha mig centenar de detinguts, entre ells alguns policies.

"El nostre patiment no es negocia", ha advertit De la Cruz. "La vida dels nostres fills no té preu", ha conclòs.

stats